Tak dine billioner af personlige mikrober for at holde dig rask og glad

05 okt 2020 kl. 18:00 - 20:30

COVID19 opdatering: Billetsalget lukker den 2. oktober grundet Covid19 restriktioner på serveringen i pausen, lige som der er begrænset plads grundet nyeste afstandskrav. OBS: Med de nye restriktioner er der kun 40 pladser, først til mølle, så tøv ikke, hvis du gerne vil med.

Få denne aften gode råd om hvordan du kan holde dig selv og dine nærmeste raske og glade. 

Følg med Danmarks verdenskendte forskningspioner inden for sundhedsfremmende bakterier, Oluf Borbye Pedersen, professor og forskningsleder ved Novo Nordisk Fondens Metabolismecenter ved Københavns Universitet, ind i et fascinerende univers af bittesmå organismer, mikrober, for at finde forklaringen på medicinske mysterier og nye nøgler til sundhed.

Udover at være en forsker i verdenseliten er Oluf Borbye Pedersen en blændende formidler og vil denne aften gøre et relativt nyt forskningsområdeområde, som er ved at ændre hele vores forståelse af sundhed og sygdom, interessant og brugbart for netop dig.

I '1,6millionklubben for kvinders sundhed' er vi den 5. oktober nået til det tredje foredrag i rækken af foredrag om psykisk sundhed. Hvorledes bevarer du den mentale balance og undgår at blive ramt af af stress og angst. Stress er Danmarks dyreste sygdom. En sygdom der rammer især kvinder og ofte helt unge kvinder. Forskningen  viser at bakterierne i dine tarme, dit mikrobiom, kan påvirke hvordan du har det både psykisk og fysisk, at der er en sammenhæng mellem din sindstilstand og  mikrobiom. 

Vi mennesker er i virkeligheden turister på en planet, der har været styret af mikrober i mindst et par milliarder år. Derfor bør dine mikrober tænkes ind i din hverdag hvis du forsøger at finde vejen til et godt og langt liv uden sygdom, et liv med optimal mental balance, immunforsvar, fordøjelse, og energi. Mikrober som bakterier, virus og svampe er overalt og er vores meget aktive livsledsagere der vil påvirke vores helbred, fra det sekund vi kommer til verden. De kan holde os raske, påvirke vores humør, gøre os syge og endda slå os ihjel.

Kan man opnå balance i mikrobiomet, som er betegnelsen for alt mikroskopisk liv i vores tarme, med en speciel type kost? Og er kosttilskud og probiotika en god idé? Er det muligt at påvirke vores børns mikrobiom, og dermed helbred, måske allerede fra fødslen? Har vi i det moderne samfund overset de sundhedsfremmende mikrober? Vigtige spørgsmål, for et mikrobiom i balance kan holde dig både psykisk og fysisk sund og stærk.

Man kan derfor roligt tale om magtfulde mikrober, for der er en direkte sammenhæng mellem dit mikrobiom og din velfærd i krop og sind. Mellem adskillige kroniske lidelser og manglende diversitet i tarmens mikrobiom. Dit mikrobiom kan siges at være det ”nye sort”.  Vores mikrober kan være medvirkende årsager til lidelser som angst, depression, foruden tarmsygdomme, astma, allergi, overvægt, Parkinson, Alzheimers og diabetes. 

De fleste af os ved meget lidt om de 50 billioner mikrober som hvert enkelt af os har boende og har meget stor betydning for vores sundhed og den rolle de spiller i stort set alle aspekter ved et godt helbred.

Få svar på alt dette denne aften i 1,6millionklubben, fra den der ved mest. Et foredrag du ikke må gå glip af.

COVID19: Alle Covid19 regler overholdes, så kom trygt. 

DIN BILLET:

Med din billet følger en lækker anretning ved Meyers Catering og et godt glas vin i pausen.
Du kan med fordel benytte lejligheden til at melde dig ind i 1.6millionklubben og få dette første foredrag for kun kr.50, samt naturligvis alle andre medlemsfordele.

Vi glæder os til at se dig. Vi åbner de smukke lokaler i Domus Medica kl. 17:30, så kom i god tid. Lokalerne er normalt ikke åbne for publikum.Foredraget starter kl 18:00.

OM AFTENENS FOREDRAG:

http://www.1.6millionklubben.dk/tak-dine-billioner-af-personlige-mikrober-for-at-holde-dig-rask-og-glad-5-oktober-2020-kl-16-30/

Hør mere her:  https://www.youtube.com/watch?v=zNgfScoM48A


MERE OM '1,6MILLIONKLUBBEN FOR KVINDERS SUNDHED': 

Du kan læse mere om os på www.1.6millionklubben.dk og på vores Facebook og Instagram 

1,6millionklubben for kvinders sundhed.