Talk: Forstadsdrømme

13 sep 2018 kl. 17:00 - 18:30

DAC i BLOX /DAC in BLOX, Bryghuspladsen 10, 1473 København K


Går du og drømmer om hus med have i forstaden? Om stor terrasse, køkken-alrum, værelser til alle børnene og fællesskab med naboerne? Og er der samtidigt en lille stemme i baghovedet som advarer mod at blive glemt bag ligusterhækken? Vær med, når vi går helt tæt på dine boligfantasier og sammen dyrker forstadsdrømmen.

Eksperterne elsker at hade den, danskerne elsker at elske den. Forstaden har gennem historien levet et omtumlet liv som både udskældt ikon for småborgerlighed og danskernes hedeste boligdrøm. Og over hele Danmark skyder lige nu nye og moderne forstæder op og lover meget mere end ”soveby”.

Men hvad er det præcist, der er på spil, når vi drømmer os væk til forstadslivet, langt væk fra byen og tæt på naturen? Vær med, når vi sammen udforsker forstadsdrømmen, og undersøger om dine boligdrømme i forstaden brister eller kan bære.

Arrangementet er en del af Golden Days Festival, der i år sætter fokus på historiens B-sider. De sider af historien, vi ikke ser ved første øjekast; eksperimenterne, de vilde tanker, de oversete fortællinger og de udskældte fænomener. Forstaden er i høj grad en A-side, der blev til en B-side og som nu (måske) er på vej tilbage.

DAC TALK ”Drømmen om” er en arrangementsrække på, hvor vi i selskab med kendte danskere, fagfolk og boligdrømmere lever danskernes boligdrømme ud. Vi udforsker drømmen om livet på landet, nye forstadsdrømme og drømmen om at bo i fællesskab med andre.

Arkitekt Victoria Diemer Bennetzen, kendt fra bl.a. ”Danskernes Bolig” og ”Arkitektens hjem” på DR K, er vært, mens boligforsker ved SBI Mette Mechlenborg er fast ekspert.


Welcome home udstilling


En del af arrangementsrækken "Talk"

adgang til event og udstilling

DKK 130,00 + DKK 6,00 gebyr