​TALK'N'TREAT: OM BEATLEMANIA på RAGNAROCK

24 maj 2018 kl. 19:00 - 20:30

Ragnarock - Museet for pop, rock og ungdomskultur, Rabalderstræde 16, 4000 Roskilde


Beatlemania forandrede verden. Intet mindre. Musikeren Tamra Rosanes oplevede selv forandringerne som ung i USA. Og historiker Rasmus Rosenørn har netop skrevet en bog om Beatlemania. Torsdag den 24. maj mødes de to i en ’talk’ med musikjournalist Per Wium om at være ung, gøre oprør og ændre verden. Cafe RAGNAROCK by Freunde står bag aftenens ’treat’ med en lækker omgang fish’n’chips.

Beatles var ikke ’bare’ en gruppe, som solgte plader. Beatles blev en af 1960’ernes stærkeste symboler på modstand mod ’de voksne’, mod autoriteterne og de konservative kønsroller. De var en del af en tid, hvor unge tog kontrol over ungdoms- og ugeblade og begyndte at fortælle deres egne historier om musik, tøjstil og samfund. Det udviklede sig til et ungdomsskælv, hvis chokbølger endnu gør, at ungdom er et ideal, mange rækker ud efter.

Fra flere vinkler

Torsdag den 24. maj kl. 19 sidder musikjournalist Per Wium klar på scenen i Cafe RAGNAROCK by Freunde til en snak med to gæster, der fra hver sit ståsted kan kaste lys - og lyd - på fænomenet Beatlemania: museumsinspektør og forfatter til bogen ’Beatlemania’ Rasmus Rosenørn og musiker Tamra Rosanes, der som ung boede i USA og oplevede ikke bare The Beatles live men også den betydning, de fik for ungdomskulturen.

Det bliver en snak med masser af musikeksempler om at være ung, om at være fan, om at elske musik, om The Beatles, om at gøre oprør og ændre på verden.

CAFÉ RAGNAROCK by Freunde lægger et ekstra lag til oplevelsen og serverer denne aften klassikeren fish’n’ chips – en typisk spise i det engelske middelklasse miljø, som The Beatles kom fra.

Med denne aften tyvstarter RAGNAROCK en serie af 'Talk'n'treat'-arrangementer, som museet planlægger til efteråret, og som vil udforske fortællinger om at være ung gennem tiden – med samtaler, mad og musik.

Rasmus Rosenørns bog ’Beatlemania’ udkommer på Aarhus Universitetsforlag torsdag den 17. maj.

Arrangementet foregår i Café RAGNAROCK by Freunde. Det er muligt at deltage uden at spise – vælg venligst billettype.

Bemærk: Drikkevarer købes separat.

Kun foredrag: Beatlemania

Salg lukket


Foredrag inkl. mad: Beatlemania

Salg lukket