Talk og brevoplæsning: Anna Anchers breve med Ellen Hillingsø og Elisabeth Fabritius

11 mar 2020 kl. 18:00 - 19:00

SMK – Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48-50, 1307 København

Om talk og brevoplæsningen

Vær med, når skuespiller Ellen Hillingsø og kunsthistoriker Elisabeth Fabritius bringer liv i Anna Anchers gamle breve og giver et indblik i afgørende perioder i hendes usædvanlige kunstneriske tilværelse. Fabritius fortæller om sin læsning af brevene, mens Hillingsø læser udvalgte breve op.

Fabritius har gennem ni år gravet sig igennem 4.000 breve fra skagensmalerne Anna og Michael Ancher. Den omhyggelige forskning åbner for helt nye perspektiver på Anna Ancher. Få en dybere forståelse af Anchers liv, arbejde og relationer til både ægtefælle og andre medlemmer af den berømte kunstnerkoloni. 

Godt at vide
Arrangementet er gratis med SMK Årskort, men kræver at du henter særbillet. 

Har du årskort, så husk at medbringe det til scanningen af billetter. Gratis ledsager-fordelen gælder kun regulær entré og er undtaget særlige arrangementer som dette.

Hvis du har et 1+1 årskort skal din ledsager have en ledsagerbillet. 

Arrangementet er en del af SMK Onsdag og støttet af Bikubenfonden.

Om SMK Onsdag
Hver onsdag holder vi åbent til kl. 20. Du kan tage med på en art talk og opleve SMK’s udstillinger om aftenen. Og så byder vi altid på en særlig overraskelse i form af eksempelvis koncertomvisninger, ballet og workshops.

Om udstillingen

"I hendes malerier fandtes noget som ingen af os andre ejede i samme grad, en stille hengivenhed til opgaven og en kolorit som var så mættet og saftig at man nød den som moden frugt.”

Sådan skriver den svenske maler Oscar Björck i sine mindeord om den danske maler Anna Ancher (1859-1935).

Kom helt tæt på en kunstner, der var meget mere moderne end hendes samtid indså, når vi til foråret inviterer til et nyt blik på Anna Ancher.

Udstillingen er tilrettelagt i samarbejde med Skagens Kunstmuseer.

Flere oplevelser?
I anledning af forårets store hovedudstilling Anna Ancher inviterer vi til omvisninger, koncerter og meget mere. 

Se hele programmet

Bikubenfonden støtter eksperimenterende formidling