Tanker om selvmord

20 feb 2018 kl. 15:45 - 20:30

Nationalmuseet, Festsalen, Ny Vestergade 71, 1471 København


I Danmark mister dobbelt så mange mennesker livet som følge af selvmord, som der dør i trafikken. Alligevel er det sjældent noget vi taler om. Men denne aften gør vi.

Erhvervskvinden Anna Thygesen og journalist Mikkel Frey Damgaard har begge haft forældre, der har taget deres eget liv. Oplevelser, der har mærket dem for livet.

I forbindelse med optagelserne til en DR1 Dokumentar om selvmord, har de begge valgt at stille om til et personligt foredrag om det at miste at miste en til selvmord. Mellem de to foredrag fortæller DepressionsForeningens generalsekretær Kasper Tingkær om myter, fakta og råd til at håndterer selvmordstanker.

Alle foredragene er gratis, og det er muligt at bestille billet til et, to eller til alle tre foredrag. Vi gør opmærksom på, at foredragene bliver filmet. Optagelserne skal bruges til en DR1 dokumentar.

Om foredragene:

Mikkel Frey Damgaard:

Som 8-årig mistede Mikkel Frey Damgaard sin far. I årene der fulgte udviklede Mikkel Frey en angst for at blive som sin far, og derfor forsøgte han at flygte fra sin far og undgik al dokumentation om ham. En dag dukkede der en mappe op med gamle breve, og Mikkel Frey blev tvunget til at se sin far i øjnene. Det blev en lang og besynderlig, men også fantastisk rejse. Jagten på faderen bragte Mikkel Frey ud i hjørnerne af familiens historie, før der endelig blev fred for både Mikkel Frey og faderen.

Mikkel Frey er vært på DR, hvor han har lavet alt fra Deadline til eksperimenterende dokumentarer til DR3. I foråret 2017 bragte P1 den meget roste programserie “Selvmordstanker”, hvor Mikkel Frey fortæller om jagten på sin far. Det er de programmer, der ligger til grund for foredraget.

Anna Thygesen:

Da Anna var 17 år gammel begik hendes far selvmord, og da hun var 21 gjorde hendes mor det samme. Det er og har været en meget stor del af Annas liv, og hun har altid været åben om det og bruger også i dag meget tid på at mindske tabuiseringen omkring selvmord i Danmark.

Anna har et kommunikations-bureau i København og hun rådgiver virksomheder og organisationer om branding og kommunikation. Derudover er hun også fast skribent i Jyllands-posten, debattør og fast paneldeltager i radio-programmet ”Det Vi Taler Om” på Radio24syv

Når tavsheden truer – om myter, fakta og gode råd i forhold til selvmordstanker

Ved DepressionsForeningens generalsekretær, Kasper Tingkær.

”Tal om det. Fortæl det til alle, der gider høre på det. Det hjalp mig med at undlade at handle på mine planer. Når man føler, at der er nogen, der lytter, så opstår der en forbindelse, som gør, at man føler en slags trøst”. Sådan lyder et af rådene fra 36-årige Maria, der har kæmpet med selvmordstanker over en periode på 15 år. Maria er i dag sluppet af med tankerne, men har modigt valgt at dele sin historie for at hjælpe andre.

DepressionsForeningen er en patientforeningen for mennesker i berøring med depression og bipolar lidelse. Foreningen har siden december haft fokus selvmord og selvmordstanker. DepressionsForeningen leverer et interessant oplæg om myter og fakta på dette område og giver gode råd til, hvordan man håndterer en situation, hvor man selv eller ens pårørende har selvmordstanker.

illustration v Frits Ahlefeldt

16.00 - 17.15 Foredrag med Anna Thygesen

Salg lukket


17.30 - 18.35 Myter, råd og fakta v. DepressionForeningen

Salg lukket


19.00 - 20.30 Foredrag med Mikkel Frey Damgaard

Salg lukket