Spring til hovedindhold

Tastecafé om skolefotos

Tastecafé om skolefotos

Fra Gratis

Sted

Dato

29 aug 2024 kl. 14:00 - 16:00
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere
Accepterede betalingsmetoder:

Beskrivelse

Vær med til at indtaste navnelister fra gamle klassebilleder på Kbhbilleder.dk.

Digitaliserede skolefotos

Københavns Stadsarkiv har netop fået digitaliseret en stor samling fotos fra københavnske skoler. Der er fotos af hverdagssituationer, lejrture og personaleportrætter, men først og fremmest er der tale om klassebilleder fra slutningen af 1800-tallet og frem. Nogle klassebilleder har håndskrevne navnelister, så man kan læse hvad børnene hed. Du kan hjælpe med at renskrive børnenes navne, så de bliver lettere at læse. Samtidig bliver fotografierne lettere at finde, hvis man fx som slægtsforsker leder efter aner, der har gået i skole i København.

Kbhbilleder.dk

Kbhbilleder er en platform, hvor du kan søge i historiske fotografier, kort og tegninger fra København og Frederiksberg. Den drives af arkivet og indeholder visuelt materiale fra Københavns Museum, Københavns Stadsarkiv, Frederiksberg Stadsarkiv og Magasin du Nord Museum. Du kan hjælpe med at indføre oplysninger om de enkelte billeder, så de bliver lettere at finde for andre og gør os alle sammen klogere på Københavns historie.

Sådan foregår en Tastecafé

Vi starter med en kort intro til kbhbilleder.dk, klassefotos og og til hvordan man renskriver navnelister. Derefter taster vi nogle navnelister sammen og taler om de spørgsmål, der opstår undervejs. Vi serverer kaffe og kage.


Arrangør

Københavns Stadsarkiv er et byarkiv. Arkivet indsamler arkivmateriale fra København og formidler historier om byen, dens indbyggere og dens udvikling.

Lokation

Københavns Stadsarkiv, Rådhuspladsen 1, 1599 København V

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .

Genbesøg events

Populære events

Nærliggende events

Events fra samme kategori