TEARS OF STONE – Nordatlantiske Filmdage 2020

12 mar 2020 kl. 20:00 - 22:10

Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, 1401 København

TEARS OF STONE / TÁR ÚR STEINI - med instruktørbesøg


Islandsk-tysk spillefilm om den islandske komponist Jón Leifs, der levede med sin jødiske hustru i 1930’ernes Berlin


Den islandske komponist Jón Leifs lever i 1930’ernes Berlin, hvor han især ernærer sig som dirigent og kæmper for at få sine egne kompositioner på programmet. At han er gift og har børn med den jødiske koncertpianist Annie Riehof er dog ikke velset alle vegne. Nazismen er på hastig fremmarch, og familien må uundgåeligt forholde sig til en ny virkelighed.

Den smukke og visuelt stærke film om den store islandske komponist Jón Leifs (1899-1968) holder sin fokus på mennesket, dets indre dilemmaer og konflikter, midt i en mørk og dramatisk tid. Filmen er instrueret af islandske Hilmar Oddsson (1957), der har stået bag flere islandske film, siden han blev uddannet fra München Hochschule für Fernsehen und Film i 1985. 


Arrangementet

Filmen (110 min) har engelske tekster. 
Arrangementet inkluderer samtale og varer i alt 130 min. 
Salen og filmcaféen åbner 45 minutter før visningen.


Nordatlantiske Filmdage 2020: Den tyske forbindelse

5.-15. marts præsenterer Nordatlantiske Filmdage spillefilm, dokumentarfilm og kortfilm fra Færøerne, Grønland og Island, tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Denne visning indgår i  årets hovedtema Den tyske forbindelse, der er arrangeret i samarbejde med Goethe-Institut Dänemark og er en del af det dansk-tyske kulturelle venskabsår 2020. Læs mere på nordatlantens.dk/filmdage


Nordatlantens Venner
Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens Venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen.