TEARS OF STONE – Nordatlantiske Filmdage 2020

27 sep 2020 kl. 13:45 - 15:55

Smuk og visuelt stærk spillefilm om den islandske komponist Jón Leifs, der levede med sin jødiske hustru i 1930’ernes Berlin


Den islandske komponist Jón Leifs lever i 1930’ernes Berlin, hvor han især ernærer sig som dirigent og kæmper for at få sine egne kompositioner på programmet. At han er gift og har børn med den jødiske koncertpianist Annie Riehof er dog ikke velset alle vegne. Nazismen er på hastig fremmarch, og familien må uundgåeligt forholde sig til en ny virkelighed.

Den smukke og visuelt stærke film om den store islandske komponist Jón Leifs (1899-1968) holder sit fokus på mennesket, dets indre dilemmaer og konflikter, midt i en mørk og dramatisk tid. Filmen er instrueret af islandske Hilmar Oddsson (1957), der har stået bag flere islandske film, siden han blev uddannet fra München Hochschule für Fernsehen und Film i 1985. 


Arrangementet

Filmen (110 min) har engelske tekster. 
Arrangementet inkluderer samtale og varer i alt 130 min. 
Salen og filmcaféen åbner 45 minutter før visningen.

NB. Alle vores arrangementer afholdes iht. gældende retningslinjer og regler for afholdelse af arrangementer med siddepladser. Af samme årsag er der et meget begrænset antal billetter per arrangement. Desuden beder vi jer møde op i god tid og vise hensyn til hinanden.


Nordatlantens Venner

Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens Venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen.


Nordatlantiske Filmdage 2020

Nordatlantiske Filmdage præsenterer spillefilm, dokumentarfilm og kortfilm fra Færøerne, Grønland og Island, tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Læs mere på nordatlantens.dk/filmdage.