teaterforestillingen "Pårørende"

22 mar 2018 kl. 19:30 - 21:30

Teater Katapult, Skovgaardsgade 3-5, 8000 Aarhus


Er du selv pårørende, psykisk sårbar, fagperson, studerende inden for psykologi, pædagogik, psykiatri etc. eller blot interesseret i emnet, så er denne forestilling noget for dig:

Om at være pårørende til en psykisk sårbar:

Teaterforestilingen "Pårørende" af Teater Hvide Rum genopsættes i samarbejde med en lokalgruppe under Depressionsforeningen; Forældre til unge og voksne bipolare, og spiller på Teater Katapult i Aarhus den 21. og 22. marts 2018. Efter forestillingen er der interview og after talk med en pårørende. Hvis man er medlem af en pårørende- eller psykiatriforening, eller er studerende, er der rabat.

Med ”Pårørende” vil vi give et indblik i, hvad det vil sige at være pårørende til en psykisk sårbar. Når man lever tæt på en, der er syg, påvirkes hele ens tilværelse af det. Mange pårørende til psykisk sårbare kæmper selv med store psykiske mén og får ikke den nødvendige hjælp og støtte. Sind, SIND Ungdom, Bedre Psykiatri og Bedre Psykiatri Ungdom er samarbejdspartnere på projektet og har bl.a. støttegrupper samt andre aktiviteter for pårørende. De medvirkende i forestillingen er selv pårørende.

Historien: Selvom Lærke er voksen, bor hun stadig hjemme hos sin far, som hun har valgt at passe, da han har en psykisk sygdom. Lærkes bror kommer på besøg i forbindelse med farens fødselsdag i et akavet forsøg på genforening med familien. Eller nærmere opgør med samme. Begge søskende har tunge udfordringer i deres liv som følge af at være pårørende, og selvom Morten tilsyneladende har løsrevet sig fra barndomshjemmets trykkende vægge, så opdager han gamle mønstre tage over. Lærke føler sig alene og forladt af broren, og hendes modtagelse af ham er med blandede følelser. De to gennemlever og genoplever sammen alle de komplekse aspekter af de følelser, der er forbundet med det at være pårørende.

Ved køb af billetter for medlemmer af psykiatri- eller pårørendeforening: fremvis dokumentation for medlemsskab ved indgangen. For studerende: vis studiekort.

Se trailer her:

Holdet bag:

Instruktør: Adam Brix

Dramatiker: Sophie Zinckernagel

Skuespiller: Martin Norén

Skuespiller og teaterleder: Lene Storgaard

Scenograf: Catia Hauberg Engel

Lyd til trailer: Thomas Blok

Bygger: Ronald Nielsen

Lysdesigner: Andreas Holmgaard

Dokumentarist, fotograf og trailer: Kasia Køhler

Fotograf: Mia Elisabeth Nielsen

Producent: Thomas Johan Michael Rosenskjold-Bæhring

Støttet af:

Skuespillerforbundets Produktionsstøttemidler

Det Obelske Familiefond

Medlem af psykiatri- eller pårørendeforening eller studerende

Salg lukket


Almindelig billet

Salg lukket