spring til hovedindhold

Telemann: Die Tageszeiten

Telemann: Die Tageszeiten

Fra Gratis

Sted

Dato

22 jun 2024 kl. 16:00 - 17:30
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere

Beskrivelse

Die Tageszeiten TWV 20:39
Ich weiss dass mein Erlöser lebt TWV 1:875
Ich danke dem Herrn TWV 7:14

Solister
Sopran Lykke Appelon
Alt Jara K. Hemmet
Tenor Markus Schäfer
Bas Andreas Winther

Skt. Clemens Drengekor

Orkester: Ensemble 1585 danner grundstammen i orkestret. Derudover er hentet musikere fra Aarhus, Ålborg og Sønderjyllands Symfoniorkestre

Dirigent: Brian Stenger Poulsen

Hvordan kan man med musik beskrive dagens tider? - det kan man høre et bud på når vi opfører Die Tageszeiten af Telemann

Telemann er en af barokkens mest produktive, entreprenante komponister. Han var venner med både Händel og Bach (der sjovt nok aldrig mødte hinanden), Telemann var endog Gudfar til Carl Philipp Emanuel Bach. Händel, der skrev Messias på blot 21 dage, skrev om Telemann, at 'han skriver en kantate hurtigere end vi andre skriver et brev'. I Leipzig, Frankfurt og Hamborg, hans tre væsentligste opholdssteder, etablerede han studenterorkestre, der alle blev meget anerkendte orkestre. Han udgav tidsskrift om musik og oprettede et forlag, hvor man bl.a. kunne tegne abonnement og henvende sig hvis man ville have et værk tilsendt, en slags datidens print-on-demand.
Telemann blev tilbudt stillingen som kantor i Thomaskirchen i Leipzig, men på af uoverensstemmelser med bystyret fik han ikke stillingen og stillingen tilfaldt derfor Bach.
Telemann var autodidakt og skrev ikke musik med lange fugerede afsnit, som var renæssancens og den ældre baroks yndede kompositionsstil, men blev garant for den stil der kom til at pege fremad mod wienerklassikken.
Telemanns enorme produktivitet gav ham i det 19-århundrede uretmæssigt et prædikat af middelmådighed, men hans musik er fuld af genialitet og sammenlignet med f.eks. Händel med langt mindre genbrug af musikalsk materiale.

Arrangør

Skt. Clemens Drengekor blev grundlagt i 2003 af Carsten Seyer-Hansen i samarbejde med Aarhus Domkirke og Aarhus Musikskole. Siden oprettelsen har ambitionsniveauet været højt, og koret opfører jævnligt musikhistoriens største værker på et højt kunstnerisk niveau. Koret tæller 50 sangere i korets tre grupper: Skt. Clemens Drengekor, Skt. Clemens Aspirantkor og Skt. Clemens Spiredrengekor. Drengene modtager solosangsundervisning af uddannede sangpædagoger og undervises som en del af korprøverne i hørelære og musikteori. Skt Clemens Drengekor afholder hovedsageligt koncerter i Danmark og synger til gudstjenester i Aarhus Domkirke, men har også givet koncerter i Letland, Frankrig, Tyskland, på Færøerne, i Bratislava og i Wien. Koret arbejder ofte sammen med professionelle ensembler og orkestre, for eksempel Aarhus Jazzorkester, Concerto Copenhagen, Baroquearos, musikere fra Aarhus Symfoniorkester og flere andre.

Lokation

Aarhus Domkirke, Store Torv, 8000 Aarhus

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .

Nærliggende begivenheder
Events fra samme kategori
Lignende oplevelser
Genbesøg begivenheder