Temaomvisning: De nordiske norner

16 jun 2019 kl. 14:00 - 14:45

Karen Blixen Museet, Rungsted Strandvej 111, 2960 Rungsted Kyst

Oplev Karen Blixen Museets nye udstilling ”De nordiske norner” på det gamle tørreloft fra 1700-tallet på Rungstedlund, når omviser Lene Brandt fortæller om de tre store nordiske forfattere svenske Selma Lagerlöf, norske Sigrid Undset og danske Karen Blixen. De var stærke kvinder ikke kun i skriften men også i livet. I vil komme tæt på de kvindelige karakterer i udstillingen, som er scenograferet og kostumieret af Maja Ravn, som er tilknyttet Det Kongelige Teater. De kvindelige karakterer har hver sin skæbne. Der er erotisk vækkelse, afkald på kærligheden og kamp med djævlen, alle omgivet nordisk naturmytologi, som påvirker kvindernes egen natur.

Samtidig med udstillingen, åbnes Karen Blixens træbeklædte soveværelse for første gang for offentligheden. Her sov og vågnede hun med udsigt til Øresund hver morgen, og her tilbragte hun også sin allersidste tid.

”De nordiske norner” og publikationen ”Nordens diktardrottningar” produceres i samarbejde med de søstrende forfatterhjem Bjerkebæk – Sigrid Undsets hjem og Selma Lagerlöfs Mårbacka, samt Nordens største litteraturfestival Norsk Litteraturfestival – Sigrid Undset-dagene Lillehammer.

Grafisk design: Mette Secher

Billet UDSOLGT
Årskortholder UDSOLGT