The art of WINE TASTING (Basis 1)

14 mar 2018 kl. 19:30 - 22:00

Wulff & Vin, Frederiksberg Allé 25, 1820 Frederiksberg

  • Kunne du tænke dig at lære hvordan du danner dig et overblik over smag, duft, substans og kvalitet i vin ?
  • Wulff og Vin gennemfører endnu en gang vores efterspurgte workshop for dig der ønsker at få endnu mere nydelse og forståelse af vinens forførende væsen.
  • Kurset henvender sig til den nysgerrige begynder.

Kursusprogram

Varighed 3 timer.

Der vil være brød og vand til workshoppen.

Vi bedømmer vine ud fra følgende kriterier:

1. Farve

2. Duft

3. Smag

Alle vine smages blindt.

Vi smager blindt for at vi ikke skal lade os diktere af forudindtagede meninger. Det er altså ikke meningen at vi skal gætte noget som helst.

Følgende druesorter er i glasset:

Sauvignon Blanc

Chardonay

Cabernet Sauvignon

Syrah/Shiraz

Tempranillo

Ved gennemgang af hver enkelt vin ser vi også på det område den kommer fra.

PS: Der vil være mulighed for at tilmelde sig et kursus mere på niveau 2 efter workshoppen.

Instruktør er Morten Wulff- Du kan læse om ham her:

http://www.vinavisen.dk/sider/BlaaBog_MortenWulff

PS: Det kræver minimum 10 deltagere for at kurset gennemføres

Hører du til dem der under et middagsselskab prøver at stikke næsen dybt i vinglasset i et forgæves forsøg på at indhalere den uendelige visdom fra vinen mens du mistroisk kigger rundt i selskabet for at se om andre fatter den dybere mening med druen, er du ikke alene. Det er faktisk fuldstændig normalt at forholde sig til smag og duft uden at skulle opøve helt specielle intellektuelle færdigheder. I virkeligheden er det vigtigste i sidste ende om du har lyst til at lære og at du er lydhør overfor dine sanser.

På dette kursus giver vi den nysgerrige danske vinforbruger et mere nuanceret forhold til vin. Vi ønsker at føre dig ind i druernes verden, vel og mærket på dine og druernes egne præmisser. Derfor styrer vi pænt uden om teoretiske facts vedrørende sydvendte skråninger og morgentåge langs Donau. I stedet tager vi udgangspunkt i din medfødte evne til at sanse. Du skal med andre ord lære at knytte dine sanseindtryk til nogle af de aromatiske fællesnævnere som man finder i alle de forskellige klassiske druesorter. Det lyder måske temmelig avanceret, men med få enkle teknikker er det faktisk muligt at lære at analysere alt fra en Bollinger-champagne til en argentinsk malbeck udfra den samme metode.

Kurset henvender sig til den nysgerrige begynder der godt kan lide et godt glas vin. Det kræver ingen særlige forudsætninger. Formålet er at du udfra nogle forholdsvis objektive smagekriterier bliver i stand til at højne din nydelse og dermed også bliver bedre i stand vil at vælge hvilke typer vin du sætter mest pris på.

Du skal overvejende smage på vine fra verdens klassiske druer når de udfolder sig arketypisk. Du skal også smage på hvordan de samme druer udfolder sig forskelligt alt efter hvor i verden de vokser.Billet

Salg lukket