THE DEPOSIT / TRYGGÐ – Nordatlantiske Filmdage 2021

Strandgade 91, 1401 København
07 okt 2021 kl. 20:00 - 21:55
Super arrangør
Billetter DKK 45,00 - DKK 60,00
Billetter DKK 45,00 - DKK 60,00


Stærk og tankevækkende islandsk spillefilm om tre kvinder, kulturmøder og integrationsudfordringer i nutidens Reykjavik. Mød instruktør Ásthildur Kjartansdóttir efter visningen.


THE DEPOSIT / TRYGGÐ

Journalisten Gisella er i økonomisk knibe. Alligevel kvitter hun sit job i sensationspressen og påtager sig i stedet at skrive om uhumske boligforhold blandt Reykjaviks immigranter. Af pengemangel, forklædt som idealisme, udlejer hun samtidig to værelser til et par indvandrerkvinder, hvoraf den ene har en datter.

Umiddelbart er bofælleskabet til gavn for alle. Men det nye hverdagsliv byder også på udfordringer og Gisella føler sig mere og mere presset. Ásthildur Kjartansdóttir film er baseret på Auður Jónsdóttirs roman Depositum og giver et skarpt og tankevækkende portræt af kulturmøder og magtforhold i et fælleskab, hvor nogle er mere lige and andre.


Sprog: islandsk med engelske tekster. 

ARRANGEMENTET
Filmen varer 89 minutter. Arrangementet inkluderer instruktør-samtale og varer 115 min. Der er unummererede pladser. Filmsalen og dens café åbner 45 minutter før visningen.

Nordatlantiske Filmdage 2021
30. september til 10. oktober præsenterer Nordatlantiske Filmdage spillefilm, dokumentarfilm og kortfilm fra Færøerne, Grønland og Island, tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Læs mere på nordatlantens.dk/filmdage 


Nordatlantens Venner
Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens Venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen.

Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke