THE LAST ICE HUNTERS – Nordatlantiske Filmdage 2020

09 mar 2020 kl. 17:15 - 19:00

Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, 1401 København

THE LAST ICE HUNTERS

I samarbejde med Sloveniens Ambassade og Grønlands Repræsentation i København viser en enestående dokumentarfilm om nutidens fangerkultur i Østgrønland. Mød producer Natalija Gros og fotograf Miha Avguštin.


Den grønlandske fangerkultur har ikke bare overlevet i flere tusind år, men er også et bærende element i den grønlandske selvforståelse. Fangernes eksistensgrundlag er imidlertid ofte blevet udfordret, ikke mindst i de sidste par årtier med bl.a. EU-restriktioner på sælskinhandel og mærkbare klimaforandringer.   

Gennem enestående optagelser skildrer Jure Breceljnik og Rožle Bregars dokumentarfilm livet i nutidens Østgrønland. Og den giver ordet til en række fagfolk og især fangerne selv, der fortæller om den aktuelle udvikling og giver deres forskellige bud på fangerkulturens fremtidsudsigter.

Mød folkene bag filmen
Efter visningen drøfter vi filmen med dens producer Natalija Gros og fotograf Miha Avguštin, og derpå byder Sloveniens Ambassade og Grønlands repræsentation på en forfriskning. 

Aftenen indledes ved Sloveniens Ambassadør i Danmark, Edvin Skrt.


Arrangementet
Filmen (72 min) vises med engelske tekster.
Arrangementet inkluderer intro + samtale og varer 105 min
Derefter byder Sloveniens Ambassade og Grønlands repræsentation på en forfriskning.
Salen og filmcaféen åbner 45 minutter før visningen

Nordatlantiske Filmdage 2020 
5.-15. marts præsenterer Nordatlantiske Filmdage spillefilm, dokumentarfilm og kortfilm fra Færøerne, Grønland og Island, tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Denne visning åbner serien DOX/Grønland. Læs mere på nordatlantens.dk/filmdage 


Nordatlantens Venner
Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens Venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen.