The New Era Tour #4: Alcoholic Faith Mission + Deer Bear

22 okt 2011 kl. 21:00 - 23:00

Stengade 18, 2200 København N.

THE NEW ERA TOUR er landets eneste dedikerede, tilbagevendende turné for danske upcoming artister. 3 tilbagelagte landsdækkende turnéer, der har favnet 3 vidt forskellige vækstlag og nu med en 4. udgave på vej.
Nu, på 4. udgave af turnéen, kaster vi os over en ny og anderledes sammensætning - nemlig et par forskellige indie-folk udtryk, der netop nu vinder voldsom indpas i det store udland - personliggjort af ALCOHOLIC FAITH MISSION og DEER BEAR!

ALCOHOLIC FAITH MISSION begyndte i 2006 som en duo, samme år som udgivelsen af debutpladen ”Misery Loves Company”. Det var dog først med den anden pladeudgivelse ”421 Wythe Avenue” fra 2009, at karrieren virkelig tog fart. Pladen blev til i New York, hvor bandet, som nu havde udviklet sig til en besætning på fem mand, havde valgt at bosætte sig et halvt år for ny inspiration. Den nye lyd blev et vendepunkt for ALCOHOLIC FAITH MISSION, som fik massiv omtale på flere tusinde internationale musikblogs om indiemusik, hvilket gjorde det muligt for orkesteret at turnere i udlandet. Siden 2009 er det således blevet til over 120 koncerter, hvoraf de fleste har været i udlandet. Bandet har spillet live i det meste af Europa, Canada, USA og selvfølgelig Danmark.
På baggrund af den seneste og anmelderroste pladeudgivelse ”Let This Be The Last Night We Care” fra marts 2010, spillede bandet oktober 2010 Iceland Airwaves på Island og CMJ i New York. I den nuværende konstellation bliver sekstetten både live og på plade fremhævet for et kreativt udtryk af indie- folk blandet med horn, mandekor, perkussion og elektroniske samples, hvilket gør det svært for anmeldere at placere bandet. I forsøg på det bliver ALCOHOLIC FAITH MISSION sammenlignet med bands som Broken Social Scene, Arcade Fire, Sigur Ros og Bon Iver.
2011 er året hvor ALCOHOLIC FAITH MISSION har slået deres navn fast som et af de stærkeste danske kort på den internationale scene - med Canadian Music Week, SxSW, Siesta og Peace & Love festivalerne i Sverige samt SPOT Festival og Skive Festival, er de allerede rigtig godt på vej! Så det bliver den fedeste intime oplevelse på Stengade.

alcoholicfaithmission.com

Komplementaritet er måske det, der bedst beskriver DEER BEAR, og Yin og Yang parallellen bliver tydelig når duoens baggrund bliver afsløret: Anne Hjort er konservatorieuddannet og har en baggrund i elektro- poppen, mens Lars Bjørn-Hansen er frontmand i det kritikerroste danske metalband, Koldborn. I DEER BEAR konstellationen opstår der noget nyt og anderledes, og hverken elektro-poppen eller metallens aggression er at finde.
DEER BEAR er lyden af sange sunget i dybe skove, melodier flyder, som rolige rindende floder og teksterne er dybe, som mørke søer. Den traditionelle instrumentering trækker væk fra byens up-tempo og ind i følelserne. Tangenter bliver til regn, guitaren til rusk og den melankolske sang falder blødt, men koldt, som sne. Når man lytter til den akustiske westernguitar, de melankolske tangenter, de bløde strygere og de ubesværede vokaler, træder sørgmodigheden kraftigt frem og teksterne underbygger kun dette. Den organiske lyd, der til at starte med hensatte sindet til den dybe grønne skov, transformerer hurtigt det mentale landskab, og pludselig daler sneen, vinden hylder og solen er borte.
DEER BEAR er melankolsk pop med dybe tekster og en holdning til at middelmådighed og metervare pop, der er skåret over samme skabelon, ikke er nok. Det gode nummer kan både være anderledes, tungsindigt og dybt.

deerbear.com

Billet 1 Salg lukket