The Reptones / Falderebet

Islands Brygge 18, 2300 København
25 jun 2021 kl. 20:30 - 22:30

Dør kl. 20.00
The Reptone kl 20.30
Falderebet kl. 21.30

THE REPTONES
”Det er ikke ofte, at livets ulidelige lethed bliver lydsat med så stor finesse på en dansk plade (...) Et af de væsentligste danske americana-navne”
Sådan lyder ordene fra den garvede anmelder Jan Eriksen i hans 5-stjernede anmeldelse i POV International af The Reptones helt nye album – Painkillers & Wine - der med 4- og 5-stjernede anmeldelser i bl.a. Politiken, Weekendavisen og Morgenavisen Jyllands-Posten er blevet overordentligt godt modtaget i den danske presse.
The Reptones er blandt de væsentligste danske eksponenter for den bølge af americana, der har vundet indpas i de senere år. Med fem album på bagen og over 300 koncerter i kalenderen siden debutalbummet fra 2012, har bandet i stigende grad fundet et særegent udtryk, der spænder fra psykedelisk country og melankolsk indie til tonstung folk-rock og melodiske ballader.
På deres nye album ‘Painkillers & Wine’ er The Reptones gået fra at være en kvintet, til at være en duo bestående af Bo Bech Arvin og Kim Heibon, som har arbejdet tæt sammen om de nye sange. Den nye konstellation har resulteret i en koncentreret sound med fokus på atmosfære, dynamik og nærvær, hvor de gode melodier og Bo Bech Arvins stærke vokal er i centrum på bandets nye sange.
Under indspilningerne allierede The Reptones sig med dansk indierocks nestor Nikolaj Nørlund (Niels Skousen, Jens Unmack, Ulige Numre m.fl.), som med sin produktion og mix har sat sit tydelige præg på albummets organiske og mellow lydbillede. Nørlund har fremelsket et stemningsmættet udtryk, der veksler mellem ro og anspændthed, og samarbejdet har været en positiv oplevelse for begge parter.
Live kalder det nye album kalder et nyt set-up med en mere ligelig fordeling af det håndspillede og det elektroniske. Derfor leger The Reptones på deres aktuelle tour både med trommemaskiner og elektroniske flader, der blander sig elegant og smagfuldt med bandets velkendte, håndspillede udtryk. Til denne søndagskoncert får Bo Bech Arvin og Kim Heibon selskab Peter Wendelboe på bas.

FALDEREBET
FALDEREBET er et helt nyt orkester på den danske musikscene, bestående af profilerede og erfarne musikere fra den københavnske undergrund, og aktuelle med deres selvbetitlede debutalbum, som er udkommet på Viatone.
”Lyden er stor og flot, med guitaren som bærende instrument hen over en sikker bund af bas og trommer […] stensikkert spillet med schwung og nerve […] forsanger Bo Bech Arvin har et sikkert øre og sans for sproglige finurligheder […] Teksterne er uden undtagelse gennemarbejdede og intelligente, afsunget fra usikker grund med tvivlen og melankolien som makkere.”
Sådan lyder ordene i Weekendavisen fra en af Danmarks højest respekterede anmeldere – Klaus Lynggaard – om Falderebets debutalbum, der over en bred kam er blevet overordentlig godt modtaget af anmelderne.
Som en slags musikalsk eksponent for ’Nordic Noir’ tager Falderebet udgangspunkt i ’Støjpop’ og er meget inspireret af den nye bølge af post-punk fra Stuttgart. Udtrykket er potent, melodiøst og insisterende. Teksterne er dansksprogede og kredser om de eksistentielle kriser, der ofte rammer det enkelte menneske i det postmoderne samfund – et trygt velfærdsamfund, som dog også slår sprækker med jævne mellemrum.
Den tyske forbindelse
I november 2019 tog Falderebet til Berlin og indspillede 10 numre til et debutalbum. Bandet indspillede alle sangene ‘live’ i Tricone Studios, der ligger i det legendariske Funkhaus – hvor det tidligere DDR sendte radioudsendelser – på blot to dage. Det har skabt en ’alt eller intet’-tilgang til albumindspilningerne, hvor det velspillende band spiller med en nødvendighed, en nerve og en intensitet, der brager ud af højttalerne. Resultatet er hårdtslående, hurtigt og støjende – men også melodisk, eftertænksomt og inderligt.
Albummet er blevet mixet og mastereret i Stuttgart af den tyske producer Ralv Milberg, der står bag produktionerne af toneangivende Stuttgarter-bands som Die Nerven og Karies. Falderebet var sammen med Milberg i to dage, og den anerkendte producer var meget imponeret over både bandet og indspilningerne:
”That Falderebet was from Denmark was not the only difference to my usual business. What shimmered through the rough mixes of their album recordings was almost a genre of its own. This band, that had almost no online presence, sounded as if an allstar supergroup was casted by a major label to simply conquer the world - in Danish. In the band every member has this authentic signature and a good story to tell. And this translates.. Falderebet is a very genuine, very polite and at the same time very "punky" band. Always melancholic, sometimes funny, but all the time their music is dead serious. I am very proud to be somehow a part of it”, siger producer Ralv Milberg.
FALDEREBET består af Bo Bech Arvin på vokal (The Reptones, Davenport, Stolenwatch), Stefan Weinreich på guitar (Still Midnight, Racing Ape, Snuff Cameramen, DMVB.), Mark Winther påtrommer (Still Midnight, Racing Ape, Snuff Cameramen, DMVB) og Jakob Lund på bas (The Reptones, Stolenwatch).

Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke