Thorbjørn Risager & The Black Tornado. Release. Ny V58

26 sep 2015 kl. 20:00 - 22:30
Billetter DKK 175,00
Billetter DKK 175,00

Thorbjørn Risager & The Black Tornado. Release. Ny V58

Koncert kl. 20. Døren åbner kl. 19. Entre 175 kr.

Thorbjørn Risager: sang/guitar - Emil Balsgaard: kbds - Peter Skjerning: guitar - Søren Bøjgaard: bass - Martin Seidelin: trommer - Kasper Wagner/Hans Nybo: sax - Peter Kehl: trompet

Releasekoncert med Thorbjørn Risager & The Black Tornado, der udgiver deres 10. cd.

’Songs From The Road’ live combo DVD/CD (Label: Ruf Records)

2013 og 2014 modtog bandet en DMA (Danish Music Award) i kategorien Blues og er det eneste band som har modtaget en DMA to år i træk. På CPH Bluesfestival 2005 blev Thorbjørn kåret til ”Årets danske bluesnavn”.

Bandet er i de seneste år blevet en af Danmarks største musikeksporter. Af sine mere end 100 koncerter pr. år bliver mere end 60 spillet i udlandet, mange af dem i Tyskland og Sverige, men i alt har de spillet i 20 lande, inklusive Canada og Indien, hvor de fik stor succes i 2015, på en festival headlinet af selveste Buddy Guy.

Deres seneste udgivelse, Too Many Roads, fra foråret 2014, blev et internationalt gennembrud på et andet niveau end tidligere. Internationale medier var enige om, at det var bandets bedste album hidtil, med stærke kompositioner, en god produktion og et band som efter så mange jobs i bagagen er mere sammenspillet end nogensinde. De har skabt deres egen unikke miks af genrer – rock, soul, blues, r&b, funk etc. – til det som medierne kalder ”The Risager Sound”. Og så er der jo Thorbjørns ”larger than life voice”… (citat fra BluesWax)

Bandet modtog Tysklands berømte "Preis der Deutschen Schallplattenkritik" for ”Too Many Roads ” men måske endnu mere imponerende er, at det blev udvalgt som årets bedste af Storbritanniens indflydelsesrige ”The Blues Magazine”, foran siden internationale stjerner som Robert Cray, Walter Trout og Joe Bonamassa. Dermed havde altså Risager og hans band taget deres spændende miks af blues, soul og rock'n'roll til det næste niveau.

Nu er det tid til bandets 2. udgivelse på Ruf Records, i Rufs legendariske serie ”Songs From The Road” (DVD og CD). Indspilningen fandt sted på Harmonie, en legendarisk rockclub i Bonn, med en deluxe-lineup med 10 personer på scenen, inklusive begge saxofonisterne plus de to svenske sangerinder Ida Bang og Lisa Lystam på backing vocals. 100 minutter af musik med mange af numrene fra Songs From The Road, men også gamle favoritter som den funky ”Operer”, den allerførste spor på debut albummet.

I forhold til det internationale gennembrud de fik med Too Many Roads, kan man forvente yderligere succes. Fra den engelske præsentation af ”Songs From The Road”:

”More great things can be expected of them in the future – but until then, we have this brilliant document of a band that is quietly revolutionizing the way we look at the blues.”

www.risager.info


eventet sluttede

Thorbjørn Risager & The Black Tornado. Release. Ny V58

Se detaljer
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke