spring til hovedindhold

THY:DOX Film & Koncert: ‘Efterklang: The Makedonium Band’

THY:DOX Film & Koncert: ‘Efterklang: The Makedonium Band’

Fra DKK 150,00

Sted

Dato

14 mar 2024 kl. 19:00 - 21:00

Beskrivelse

Kom med til en enestående intim-koncert- og filmoplevelse i Thys smukke omgivelser når THY:DOX, Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm, instruktør Andreas Johnsen og Efterklang inviterer jer indenfor!

Aftenen starter med en filmvisning af dokumentaren ‘Efterklang: The Makedonium Band’ (varighed 80 minutter, engelske undertekster). Dokumentaren er filmet og instrueret af Andreas Johnsen, som flere gange tidligere har deltaget på CPH:DOX, med film som Kidd Life (2012) og ‘Ai Weiwei: The Fake Case’ (2013).

Før filmen byder instruktøren kort velkommen og efter filmen er der koncert med det evigt udforskende danske band Efterklang, som vil optræde for os som trio i et stripped down format.

EFTERKLANG: THE MAKEDONIUM BAND:

20 år inde i deres musikalske levetid har Efterklang fået en idé: de vil til Nordmakedonien og bruge en uge på at sammensætte et band af lokale musikere, så de kan lave en performance foran det arkitektonisk vanvittige monument Makedonium, der hylder landets frihed og uafhængighed.

Med sit skarpe blik for drama og detaljer har instruktør Andreas Johnsen (’AiWeiWei: The Fake Case’, ’Kidd Life’, ’Bugs’ m.fl) skabt en herlig rundtur i Balkanlandets musikalske kultur. Filmen er et dyk ind i den alternative, kreative proces hos et af Danmarks mest udforskende bands, hvor der ikke bliver set skævt til en, hvis man pludselig tager sin hjemmelavede sækkepibe, lavet af mavesækken fra en ged, frem midt i en øver.

Det bliver en ekstraordinær oplevelse, du ikke vil gå glip af! Få dine billetter lige her!

Billetpris: 150 kroner (bemærk: få billetter i salg!)

Om Efterklang

Siden deres debut i 2003 har Efterklang udgivet en række anmelderroste album og turneret internationalt med deres både inkluderende og eksperimenterende musik, der på innovativ vis fusionerer elementer fra pop, indie-rock, post-rock og elektronisk musik.

Efterklang består af de tre barndomsvenner Mads Brauer, Casper Clausen og Rasmus Stolberg. Derudover inviteres andre musikere og kreative kræfter ind i kortere og længere perioder, hvor de får frihed og ansvar for at præge det kunstneriske udtryk. Dette kommer særligt til udtryk ved bandets mange medrivende koncerter. Over årene er det blevet til mere end 750 optrædener verden over på ikoniske scener som Sydney Operahus, Elbphilharmonien, Operaen i København og ikke mindst fire shows på Roskilde Festival.

Bandet har tidligere udgivet dokumentarerne ‘An Island’ og ‘The Ghost of Piramida’, instrueret af henholdsvis Vincent Moon og Andreas Koefoed og er desuden medstiftere af internetradioen The Lake. Tidligere har bandet drevet pladeselskabet Rumraket, hvor de udgav musik med kunstnere som Grizzly Bear, amiina og Taxi Taxi!.

Om Andreas Johnsen

Den efterhånden legendariske, autodidakte auteur, Andreas Johnsen, har de sidste 22 år stået bag en perlerække af internationalt anerkendte, prisvindende dokumentarfilm, der er blevet vist verden over i biografer, på TV og sågar Netflix. Andreas Johnsen, der af flere kritikere er blevet kaldt en af vores bedste dokumentarister herhjemme, er kompromisløs i sin tilgang og sin metode og han producerer og filmer også altid sine film selv.

Arrangør

KulturRummet i Thy er ikke et traditionelt kulturhus, men består af nye og gamle kulturhuse, der samarbejder på tværs – inde og ude.

KulturRummet dækker over Biblioteket i Thy, Musik- og Kulturskolen i Thy, medborgerhuset Plantagehuset og Madværkstedet, byrummet Smedjen og Thisted Musikteater.

Lokation

Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm, Tårnvej 7-23 A+B, 7730 Hanstholm

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .

Anbefalede events
Anbefalede events
Events du har kigget på