spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

Tidlig indsats i småbørnsfamilier

Event aflyst

Tidlig indsats i småbørnsfamilier

Fra DKK 250,00

Online-event

Dato

15 mar 2023 kl. 09:00 - 11:30

Beskrivelse

HVAD HANDLER DETTE HYBRIDSEMINAR OM?

Det er afgørende at sætte tidligt ind overfor sociale problemer hos gravide og småbørnsfamilier, da vi ved, at disse problemer ellers kan vokse sig store og sætte sig i form af stationære problemer, som i værste fald får gennemslag resten af livet. Fagprofessionelle i det forebyggende arbejde må have særligt fokus på det i kontakten med børn og forældre i skoler eller daginstitutioner. Men også socialrådgiverne i familieafdelingen må i stigende grad udvikle og praktisere et tidligt mindset i myndighedsudøvelsen. Også selvom, at kvinden eller forældrene på overfladen ikke har synlige og alvorlige problemer. Socialrådgiverens systematiske sagsarbejde og metode indebærer at komme hele vejen rundt om den gravide eller familien og at involvere tværfaglige samarbejdspartnere for at danne sig det fulde billede. Dette skal gøre socialrådgiveren i stand til at sætte relevante indsatser i værk.

Seminaret giver viden og erfaringer om, hvem målgruppen er, hvordan forældrenes og børnenes problemer ser ud og hvorfor det er vigtigt at sætte ind i arbejdet med såvel gravide kvinder som forældre til børn i daginstitutioner.

HVORFOR ER DETTE TEMA VIGTIGT?

Hvis vi sætter tidligt ind overfor de første problemer, vi ser, så kan det få afgørende betydning i et barns liv. Det stiller øget krav om, at de rette fagprofessionelle, som møder de kommende forældre og familierne, får viden og handlekompetencer til at sætte relevant hjælp i værk.

HVEM ER DET RELEVANT FOR?

Seminaret er særligt relevant for myndighedsudøvende socialrådgivere/sagsbehandlere i familieafdelinger, som har til opgave at observere tidlige problemer og at handle på dem. Seminaret er desuden relevant for alle, der er i berøring med gravide forældre og børn i den forebyggende indsats.

TALKS

Sara Jakobsen, socialrådgiver, Familieambulatoriet, Hvidovre Hospital

  • Sara belyser med sin talk, hvor komplekse familierne er. Hun viser, hvor lidt de har med sig og hvor ringe egenomsorgs- og tilknytningserfaringer, de faktisk har. Opvæksten præger deres forældreskab og viser tegn på risikofaktorer, der er forbundet med selv at være vokset op under svære forhold. Det du ikke har fået med dig, kan du ikke give videre.
  • Sara formidler de store og særlige muligheder der er, for at skabe forandringer for sårbare mødre under graviditeten. Håbet under graviditeten kan skabe store forandringer.
  • Hvorfor er det så afgørende, at vi sætter ind lige præcis her? Hvor meget kan man faktisk rykke de her familier på lige præcis det her tidspunkt?
  • Hvorfor er det vigtigt at vide noget om konsekvenser ved en mor, der har haft misbrug under graviditeten. Hvilken betydning kan det få for barnet senere i livet, hvad er det for nogle udfordringer, vi ser og hvad skal vi være opmærksomme på fremadrettet ift. indsatser omkring familien/barnet?

Cathrin Skram Engmose, forebyggende socialrådgiver i dagtilbud, Nørrebro-Bispebjerg, Københavns Kommune

  • Cathrin formidler, hvordan vi ikke altid kan se på små børn, når de ikke trives. Vi skal være nysgerrige og opmærksomme på de små detaljer, vi får oplyst. Den tidlige bekymring skal vi tage alvorligt.
  • Hvordan kan man som socialrådgiver arbejde i en daginstitution og samle de små fornemmelser om børnenes trivsel sammen? Hvorfor er det vigtigt, at vi er nysgerrige og stiller flere spørgsmål til det, vi ser/oplever med børnene?
  • Hvilken betydning får relationsarbejdet til forældre og de ansatte i institutionerne for arbejdet med tidlig indsats?
  • Det tværfaglige perspektiv bliver afgørende. Vi lykkes ikke, hvis vi ikke har det tværfaglige perspektiv med. Det er socialrådgiverens opgave at se sammenhænge, være facilitator og bringe eksperter på banen.

HVORFOR SKAL I VÆRE MED?

  • Få et spejl op på jeres egen vigtige praksis omkring tidlig indsats i småbørnsfamilier.
  • Få ny inspiration til at skabe forandring i jeres hverdag.
  • Lær sammen og af hinanden på nye måder i kraft af to styrede samtaler, som finder sted under seminaret.
  • Få konkrete idéer til at anvende virksomme indsatser.

PRAKTIK

I sidder fysisk sammen på jeres arbejdsplads og så streamer vi oplæg (Talks) ud til jer. Når I har set oplæggene, har I to styrede samtale i jeres arbejdsfællesskab. Derefter er der en online dialog mellem oplægsholdere, jer og andre deltagere fra hele landet. Deltagerlink sendes ud på mail til jer om morgenen før seminaret.  

Arrangør

Social Talks nytænker videndeling og bygger bro mellem forskning og praksis til gavn for sårbare børn og unge. Vi oversætter og deler viden, så viden bliver spredt og opnår forankring på modtagernes præmisser. Vi udvikler en ny infrastruktur med events, talks, digital videoplatform og netværk for formidling og læring om bedste nye praksis. Formålet er at gentænke velfærd og at bidrage til et bredt velfærdsløft gennem videndeling.

FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

    Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

    De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

    Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

    På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

    Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .