Hvad sker der med os efter døden, og hvad vil det sige at være tæt på døden hver eneste dag?

Døden er ikke bare en abstrakt tanke, men rummer også en masse konkrete sider, som afkræver os handling og beslutning. Skal man skrive sit testamente? Vil man donere sine organer? Hvad har ens efterladte brug for? Hvordan forbereder man sig på døden? Hvordan kan den gode samtale om døden forme sig?

Disse store spørgsmål tager vi fat på med arrangementet ”Til middag med døden” på Bakkehuset den 20. oktober. Med fællesspisning som afslappende ramme forsøger vi at nærme os nogle af de store tanker, der kan virke uangribelige og svære i hverdagens almindelige samtaler.

”Til middag med døden” foregår som fællesspisning ved mindre borde, og ved alle borde vil der være en fagperson tilstede, der styrer samtalen. Fagpersonen vil være læge, våge, advokat eller hospicepræst.

Du behøver ikke at have forberedt konkrete spørgsmål til fagpersonerne, men bare have lyst til at diskutere dette vigtige emne i en stemning præget af nærvær og åbenhed.

”Til middag er døden” er arrangeret af hospicepræst Charlotte Clante i samarbejde med Bakkehuset. Orangeriet er vært for middagen, som er sammensat af sæsonens råvarer, efterfulgt af kaffe og kage.

Arrangementet finder sted på Bakkehuset 1. sal, og der er desværre ikke elevator.

Arrangementet er en del af projektet OmSorg. Læs mere om projektet her: https://www.riddersalen.dk/omsorg/

Bakkehuset er et litterært museum, en romantisk have og et kulinarisk orangeri. Oplev den danske guldalder i ægteparret Kamma og Knud Lyne Rahbeks genindrettede hjem.