spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Events du har kigget på
Indlæser.....
 
 
Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

TIME HAS FALLEN ASLEEP IN THE AFTERNOON SUNSHINE

Afholdt event

TIME HAS FALLEN ASLEEP IN THE AFTERNOON SUNSHINE

Fra Gratis

Sted

Dato

25 aug 2021 kl. 14:00 - 20:00

Beskrivelse

En intim læseoplevelse med en levende bog

En gruppe performere memorerer en bog efter eget valg, og sammen skaber de en bogsamling bestående af levende bøger, klar til at blive læst.

Bøgerne befinder sig på Sundby Bibliotek i Kvarterhuset, hvor du som besøgende kan booke en levende bog. Bogen bringer dig til et sted i biblioteket eller I går en tur udenfor, mens den reciterer bogens indhold i et en-til-en møde.

I Danmark præsenteres projektet med en samling af seks bøger gennem et samarbejde mellem Kvarterhuset Amagerbro og Dansehallerne. Værket i Danmark er støttet af Statens Kunstfond.

Bøger du kan møde:

Kvinder uden mænd – Shahrnush Parsipur (på dansk)
Det store stilehæfte – Agota Kristof (på dansk)
Sommerbogen – Tove Jansson (på dansk)
Elskeren – Marguerite Duras (på norsk)
In the Skin of a Lion – Michale Ondaatje (på engelsk)
I Am a Cat – Soseki Natsume (på engelsk)

Ideen bag projektet: Fahrenheit 451

Ideen til dette projekt og til et bibliotek af levende bøger kommer fra Ray Bradburys roman Fahrenheit 451, en fremtidsvision for et samfund, hvor bøger er forbudt, idet de betragtes som farlige, og at lykke opnås gennem et fravær af viden og individuel tanke. Tallet 451 henviser til den temperatur, hvormed bogpapir begynder at brænde. Da bøger er forbudt i dette samfund, lærer en gruppe af mennesker bøger udenad for at bevare dem for fremtiden.

Mette Edvardsen står bag

Projektet startede i 2010 af koreograf Mette Edvardsen og har turneret verden siden. Bibliotekssamlingen fortsætter med at vokse og indeholder mere end 80 levende bøger på 12 forskellige sprog. Projektet har udviklet sig til at indeholde en boghandel, et forlag og et udstillingsformat, og er desuden vært for workshops, foredrag og projektet er blevet til en bog.

Mette Edvardsens arbejde som koreograf og performer placerer sig inden for scenekunstområdet. Selvom nogle af hendes værker udforsker andre medier eller andre formater, såsom video, bøger og skrivning, er hendes interesse altid i relation til scenekunsten, som en praksis og en situation. Hun har arbejdet som danser og performer i mange kompagnier og projekter, og har udviklet egne værker siden 2002. Hun præsenterer sine værker internationalt og udvikler projekter med andre kunstnere, både som samarbejdspartner og performer. En retrospektiv af hendes arbejde blev præsenteret på Black Box-teatret i Oslo i 2015, og fokusprogrammet Idiorritmias blev præsenteret på MACBA i Barcelona i 2018. Hendes projekt Time has Fallen Asleep in the Afternoon Sunshine har været i gang siden 2010.

Mette Edvardsen støttes strukturelt af Norsk Kulturråd (2021 – 2025), BUDA Arts Centre Kortrijk (2017 – 2021) og hun er tilknyttet kunstner på Center chorégraphique national de Caen en Normandie (Frankrig) for perioden 2019 – 2021. Hun er i øjeblikket en stipendiat ved Oslo National Academy of the Arts.

Medvirkende

Concept: Mette Edvardsen
Medvirkende:  Amalie Bergstein, Ida Katinka Fridan Pedersen, Lea Vendelbo Petersen, Marit Ødegaard, Mette Edvardsen, Siriol Joyner 

Produktionsassistent: Frøydis Århus, Cillian O’Neill
Grafisk design print: Michaël Bussaer
Produktion: Mette Edvardsen/ Athome & Manyone
Co-produktion: Dubbelspel – STUK Kunstencentrum & 30CC (Leuven), Dance Umbrella (London), Kunstenfestivaldesarts (Brussels), NEXT Arts Festival (Valenciennes, Lille, Kortrijk, Villeneuve d’Ascq), Wiener Festwochen (Vienna), Oslobiennalen First Edition (Oslo)
Støttet af: Norsk Kulturråd
Special tak til: Bibliothèque royale de Belgique/Koninklijke Bibliotheek van België, Sarah Vanhee, Els De Bodt
Titel: “Time has fallen asleep in the afternoon sunshine” er en sætning fra en bog af Alexander Smith der forekommer i Fahrenheit 451 af Ray Bradbury (1953).

Billet info:

Du booker billet til netop den titel, sprog og tidspunkt du ønsker. Med i billetprisen er en valgfri kaffe/the/vand i Kvarterhusets Café. En 'læsning' varer 30 min.

Praktisk info:

Læsningen foregår på Sundby Bibliotek i Kvarterhuset Amagerbro. Kom i god tid. Når du ankommer skal du melde din ankomst hos vores vært i husets foyer.

Covid-19 Info

Vi har øget fokus på sikkerhed og tryghed ved alle vores aktiviteter for at sikre den bedst tænkelige oplevelse for vores gæster. Derfor følger vi myndighedernes krav og anbefalinger i forbindelse med forebyggelse af smittespredning af COVID-19.

Lokation

Kvarterhuset Kvarterhuset, Jemtelandsgade 3, 2300 København

FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

    Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

    De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

    Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

    På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

    Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .