TorsdagsTalk | Mozhdeh Ghasemiyani | Ære & Trauma

29 aug 2019 kl. 16:00 - 17:30

Johan Borups Højskole, Frederiksholms Kanal 24, 1220 København

Den sidste torsdag i måneden kan du få to timers højskolevibe, når Johan Borups Højskole åbner dørene til den smukke sal. Oplev en række spændende mennesker som bl.a. sætter perspektiv og sprog på nogle af livets store udfordringer som tvivl, engagement, sorg, kærlighed, tro, identitet.

Denne torsdag får vi besøg af psykolog og debattør Mozhdeh Ghasemiyani, der taler om Ære & trauma. Kvinder på flugt og deres kamp for overlevelse og frigørelse. 

Ligenu er der millioner af piger, som bliver født og vokser op i flygtningelejr og på flugt. Hvordan ser deres kvinde kamp ud? Hvordan forener man drømmen om et selvstændig liv med kampen for at overleve? Hvordan påvirker livet på flugt ens identitet og fremtid. Hvad er forskellen mellem æresrelateret konflikter og traumavold?

“Jeg har altid været bange for mænd. I flygtningelejren gik jeg med ble om natten, fordi jeg var bange for at blive voldtaget på vej til toilettet. At blive voldtaget vil betyde at miste min og familiens ære. Det vil tvinge min familie til enten at slå mig ihjel eller slå hånden af mig. Da vi kom til Danmark, var min mand dybt traumatiseret. Vold og kontrol blev en del af min hverdag. Det var ikke religion, det var ikke ære det handlede om. Det var traumavold.” Dette er en udtalelse fra en 30-årig flygtningekvinde.

Kampen for frigørelse hos unge, som kommer fra traumatiserede flygtningefamilier, kan kun ske, hvis vi også sætter fokus på traumavold og konsekvenserne af det for hele familien.

Kom og mød psykolog Mozhdeh Ghasemiyani som vil fortælle om flygtningekvinders kamp for frigørelse. Hun viser interviews med kvinder i flygtningelejre, fortæller hvordan de oplevelser påvirker identitetsdannelse hos disse kvinder, efter de kommer til Danmark.

Mozhdeh Ghasemiyani har arbejdet med flygtninge og integration de sidste 13 år. Hun har bl.a. arbejdet med torturofre i England, været i flygtningelejr i Grækenland og har arbejdet med børnesoldater i Sydsudan. Mozhdeh er selvstændig klinisk psykolog og arbejder også for Læger uden Grænser.

Dørene åbner kl. 15.30, talken starter kl. 16.00.

Billetter via Billetto.dk: 30,- (inkl. gebyr).