Torsdagstalk | Scoreguides og Tinderswipes: Kærlighedshistorier fra det 21. århundrede

24 okt 2019 kl. 16:00 - 17:30

Johan Borups Højskole, Den Store Sal, Frederiksholms Kanal 24, 1220 København

Scoreguides og Tinderswipes: Kærlighedshistorier fra det 21. århundrede 

Vi tænker ofte på vores kærlighedsliv som vores private udgaver af de fortællinger, vi kender fra populærkulturen. Den romantiske kærlighed er nok den mest kendte: du møder et menneske og pludselig falder livet i hak – det her er din soulmate! Måske skal du så grueligt meget igennem før I får hinanden, men hvis det virkelig er den eneste ene, skal det nok lykkes. Det er en fortælling, der findes flere århundreder tilbage i litteraturhistorien og som stadig lever i bedste velgående i rom-com-industrien og hos blomsterforretningerne. Men hvilke andre kærlighedshistorier præger vores liv i det 21. århundrede?

Kom og hør et foredrag om moderne kærlighed og de fortællinger, der former vores måde at elske på. Elisabeth Skou Pedersen trækker på anekdoter fra sit eget liv og fra popkulturen, når hun undersøger moderne kærlighed som den fremstilles i film, bøger, tv-serier, poppsykologi, spil og dating-apps. Hør f.eks. om, hvad scoreguides og selvhjælpsbøger har til fælles med japanske computerspil. Og om ligheden mellem Gift ved første blik og et møde i dit lokale jobcenter.

I efteråret sætter vi på Johan Borups Højskole fokus på kærligheden. Det gør vi med en række litteraturarrangementer, og det hele kulminerer i HÖST Nordisk Litteraturfestival 2019 25. og 26. oktober.

Dørene og baren åbner 15.30.

Torsdagstalks koster 30 kr. + gebyr.

Du kan også bestille din billet til HÖST Nordisk Litteratur Festival her. Følg iøvrigt med her, hvor programmet for HÖST offentliggøres løbende.