Tværæstetisk aften

20 apr 2020 kl. 19:00 - 21:00

Poesiens Hus, Møllegade 7, 2200 København

Poesiens Hus byder velkommen til en anderledes, udfordrende aften, hvor vi vil bevæge os rundt i kunstgenrernes forunderlige universer. Her kan du møde Monia Sander og Alexander Mayah Larsen, Amalie Smith samt Lukas la Cour og Bjørn Rasmussen.

Der vil være tre optrædener i løbet af aftenen:

  1. Forfatter og performancekunstner Monia Sander og skuespiller og dramatiker Alexander Mayah Larsen vil sammen lave en performance med udgangspunkt i værket ’Alexandertrilogien’, som netop har vundet Schadeprisen. Performancen vil tage form af en ’spørgetime’. Hvem, der vil spørge hvem om hvad, og om de kommer som dem selv eller i karakter er uvist. Spørgetimen vil tage form af en mellemting mellem en brevkasse, et talkshow og en sokratisk samtale og vil inddrage publikum, der også er velkomne til at tage spørgsmål med hjemmefra.
  2. Forfatter og kunstner Amalie Smith vil vise kunstfilmen ’Enter’, som har været udstillet på Statens Museum for Kunst og læse op af relaterede tekster. Om filmen: Enter udspiller sig i en fiktiv fremtid, hvor museets samling er blevet uploadet og lever sit eget digitale liv online. Her er samlingens figurative malerier gået i forbindelse med hinanden og har dannet en tredimensional digital arkitektur, som bebos af en gruppe digitale bevidstheder – heriblandt et møl, som i 1947 fløj ind i det amerikanske militærs Mark II computer og siden blev kendt som “the original computer bug”.
  3. Lukas la Cour og Bjørn Rasmussen vil spille en minikoncert med sange komponeret ud fra la Cours digte, som de er i gang med at indspille hos Nikolaj Nørlund. Pladen skal hedde: Det eneste jeg mangler er at miste modet, men i morgen står jeg op med hønsene. Sangene er intense støvede viser, og de lyriske tekster står klart frem.