spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

Tysklandssalon: "Brown Babies"

Få billetter tilbage
Afholdt event

Tysklandssalon: "Brown Babies"

Fra Gratis

Sted

Dato

26 feb 2024 kl. 19:30 - 21:30
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere

Beskrivelse

I årets anden Tysklandssalon fokuserer vi på de såkaldte ”brown babies” fra den tyske efterkrigstid og deres forbindelse til Danmark. Man regner med, at der efter 1945 blev født omkring 5-6000 børn i Vesttyskland som resultat af forhold mellem tyske kvinder og sorte, amerikanske soldater. Deraf blev omkring 3000 børn bortadopteret til Danmark, som man regnede for at være mindre racistisk end det vesttyske samfund i efterkrigstiden. I årets anden Tysklandssalon vil vi fokusere på disse ofte oversete dansk-tyske forbindelser. Som gæst har vi blandt andet John Nwako, barn af Elfriede Fiegert, der i 1952 spillede hovedrollen i filmen ”Toxi”, der for første gange italesatte disse børn i den tyske efterkrigshistorie. John Nwako er vokset op i både Tyskland og Danmark, og har i mange år beskæftiget sig med hans transnationale ophav.

Udover John Nwako får vi også besøg af en anden gæst, nemlig Norbert Andersen. Norbert blev født den 17. november 1957 af en fattig og enlig mor i den tyske by Schweinfurt. Norberts far var en afroamerikansk udstationeret soldat, og på grund af sit anderledes udseende blev den lille dreng anbragt på et katolsk børnehjen, inden han senere blev bortadopteret til Danmark. Han har siden opsøgt både sine tyske og sin amerikanske biologiske familie, som han også har skrevet to bøger om, nemlig: Sporløst (2020), og Forløst (2023). Han har også fortalt sine historie til TV2, se indslaget her: https://www.tvmidtvest.dk/silkeborg/efter-ulovlig-adoption-fra-tyskland-i-60erne-har-norbert-fundet-sin-biologiske-familie.

Samtalen foregår på dansk. Der er som altid fri adgang til salonen, men der er et begrænset antal pladser, så skynd dig at reservere en billet. Det kan du gøre her fra fredag, den 9. februar 2024, kl. 12.

Dørene åbner kl. 18.30, hvor DJ Lars Bliesener vender plader, selve salonen starter kl. 19.30. Baren i LiteraturHaus er som altid åben og byder på et bredt udvalg af drikkevarer.

Tysklandsalonen er en tilbagevendende begivenhed for alle, der interesserer sig for Tyskland.

Hver salon tager aktuelle temaer og udviklinger i Tyskland op og kaster et blik på tysk kultur, samfund og politik. Hvad står øverst på den tyske regerings dagsorden, hvilke intellektuelle debatter er dominerende, hvordan agerer Tyskland ude i verden? Hvilke aktuelle udfordringer står Tyskland overfor lige nu? Værterne - Adam Paulsen, Anna Sandberg, Moritz Schramm og Philipp Ostrowicz - vil hver gang diskutere med hinanden og også foretage en lille rundtur i aktuelle bøger, film eller udstillinger. Til hver salon inviteres desuden en gæst, der er ekspert i aftenens tema, eksempelvis en forfatter, historiker eller politiker.

Salonerne er arrangeret af Dansk-Tysk Selskab i samarbejde med Goethe-Institut Dänemark, Dansk-Tysk Industri- og Handelsklub og LiteraturHaus.

Den næste salon finder sted den 29. april 2024.

Arrangør

LiteraturHaus er et kraftcenter for litteratur. Vi afholder koncerter, oplæsninger, debatter og meget mere i vores unikke lokaler på Nørrebro.

Lokation

LiteraturHaus, Møllegade 7, 2200 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .