Spring til hovedindhold
Event afsluttet - Gik du glip af denne event? Se disse spændende events i stedet! Er du her for detaljer om det tidligere event, bare scroll ned.

Genbesøg events

Indlæser.....

 
 

Indlæser.....

 
 

Populære events

Indlæser.....

 
 

Nærliggende events

Tysklandssalon: Forbundsrepublikken som drømmeland?

Få billetter tilbage
Afholdt event

Tysklandssalon: Forbundsrepublikken som drømmeland?

Fra Gratis

Sted

Dato

27 maj 2024 kl. 19:30 - 21:30
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere
Accepterede betalingsmetoder:

Beskrivelse

Tysklandssalon: Forbundsrepublikken som drømmeland?

27.05.2024, Dørene åbner 18.30, hvor der er live-dj og hygge, programmet starter kl. 19.30

I denne sidste udgave af Tysklandssalonen inden sommerpausen gæster den tyske forfatter og litteraturredaktør for den tyske ugeavis DIE ZEIT Adam Soboczynski salonen. Samtalen foregår på tysk, med korte opsummeringer på dansk. Der er som altid fri adgang til salonen, men der er et begrænset antal pladser, så skynd dig at reservere en billet. Det kan du gøre her fra fredag, den 10. maj 2024, kl. 12. Dørene åbner kl. 18.30, hvor DJ Lars Bliesener vender plader, selve salonen starter kl. 19.30. Baren i LiteraturHaus er åben og byder på et bredt udvalg af drikkevarer.

I sit glimrende essay ”Traumland” (”Drømmeland”, Klett-Cotta, 2023) kombinerer Adam Soboczynski klogt og elegant erindringer fra sin egen barndom og ungdom med generelle observationer fra den sociale og politiske udvikling i Vest- og Østeuropa. Soboczynskis familie migrerede i 1981 fra Polen til Vesttyskland. På baggrund af politisk undertrykkelse og håbløshed i det realsocialistiske Polen fremstår Forbundsrepublikken Tyskland i første omgang som en slags drømmeland for den unge dreng. Men det nye hjemland bliver på ingen måde idealiseret - Soboczynski beskæftiger sig også med de mørke sider af et land, der er præget af sin nazistiske fortid. Han er især opmærksom på farer for friheden, som er truet i både øst og vest. ”Traumland” (”Drømmeland”) er en bog, der er lige så munter, som den er melankolsk, og som får læseren til at reflektere. Vi taler med Adam Soboczynski om hans erindringer fra Tyskland i 1980erne og 90erne og om, hvordan Tyskland grundlæggende har forandret sig siden da.

Adam Soboczynski er født i 1975 i Toruń, Polen og har arbejdet for DIE ZEIT siden 2004, hvor han i øjeblikket er leder af litteratursiderne i kultursektionen. Han har skrevet flere fortællende fagbøger, hvoraf nogle er blevet oversat til spansk, fransk, polsk, italiensk og hollandsk. "Traumland" (”Drømmeland”) blev ikke kun godt modtaget af tyske litteraturkritikere, men også af den brede offentlighed.

Tysklandsalonen er en tilbagevendende begivenhed for alle, der interesserer sig for Tyskland.

Hver salon tager aktuelle temaer og udviklinger i Tyskland op og kaster et blik på tysk kultur, samfund og politik. Hvad står øverst på den tyske regerings dagsorden, hvilke intellektuelle debatter er dominerende, hvordan agerer Tyskland ude i verden? Hvilke aktuelle udfordringer står Tyskland overfor lige nu? Værterne - Adam Paulsen, Anna Sandberg, Moritz Schramm og Philipp Ostrowicz - vil hver gang diskutere med hinanden og også foretage en lille rundtur i aktuelle bøger, film eller udstillinger. Til hver salon inviteres desuden en gæst, der er ekspert i aftenens tema, eksempelvis en forfatter, historiker eller politiker.

Salonerne er arrangeret af Dansk-Tysk Selskab i samarbejde med Goethe-Institut Dänemark og støtte fra Dansk-Tysk Industri- og Handelsklub.

Den næste salon finder sted i september 2024.

Arrangør

LiteraturHaus er et kraftcenter for litteratur. Vi afholder koncerter, oplæsninger, debatter og meget mere i vores unikke lokaler på Nørrebro.

Lokation

LiteraturHaus, Møllegade 7, 2200 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .