spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

Tysklandssalon: Immanuel Kant – 300 år senere

Få billetter tilbage
Afholdt event

Tysklandssalon: Immanuel Kant – 300 år senere

Fra Gratis

Sted

Dato

29 apr 2024 kl. 18:30 - 21:00
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere

Beskrivelse

Immanuel Kant – 300 år senere

Vi fejrer i Tysklandssalonen Immanuel Kants 300. fødselsdag. Den 22. april 1724 blev den tyske filosof født i byen Königsberg i det daværende Østpreussen. Hans filosofiske tekster er sidenhen blevet verdensberømte: Hvem kender ikke hans definition af oplysningen som ”der Ausgang des Menschen aus seiner selbst verschuldeten Unmündigkeit” fra 1783, og hvem har ikke hørt om det kategoriske imperativ, som Kant lægger til grund for sin moralfilosofi?

Kant har med sin ”kopernikanske vending” revolutioneret hele erkendelsesteorien, således at erkendelsen retter sig efter subjekterne og ikke er objektivt givet. Politisk kan man også spore en indflydelse i Den tyske Grundlov, især artikel 1, som henviser til ”menneskets ukrænkelige værdighed”, som refererer til Kants idé om, at ethvert menneske har en absolut værdi i sig selv. Men hvordan læses Kant nu, og hvordan forklares hans forestillinger om race og køn? Hvad kan vi bruge Kant og hans teorier til i dag? Disse spørgsmål vil vi diskutere i Tysklandssalonen med vores gæst Esther Oluffa Pedersen, dr.phil. og lektor i filosofi på RUC. Hun er ekspert i Kant og arbejder bl.a. med socialfilosofi, filosofisk antropologi og kulturfilosofiske spørgsmål, heriblandt intellektuel debatkultur, humanisme og demokrati. P.t. leder hun et forskningsprojekt om tillid i det digitaliserede samfund.

Samtalen foregår på dansk. Der er som altid fri adgang til salonen, men der er et begrænset antal pladser, så skynd dig at reservere en billet. Det kan du gøre her fra fredag, den 12. april 2024, kl. 12.

Dørene åbner kl. 18.30, hvor DJ Lars Bliesener vender plader, selve salonen starter kl. 19.30. Baren i LiteraturHaus er som altid åben og byder på et bredt udvalg af drikkevarer.

Tysklandsalonen er en tilbagevendende begivenhed for alle, der interesserer sig for Tyskland.

Hver salon tager aktuelle temaer og udviklinger i Tyskland op og kaster et blik på tysk kultur, samfund og politik. Hvad står øverst på den tyske regerings dagsorden, hvilke intellektuelle debatter er dominerende, hvordan agerer Tyskland ude i verden? Hvilke aktuelle udfordringer står Tyskland overfor lige nu? Værterne - Adam Paulsen, Anna Sandberg, Moritz Schramm og Philipp Ostrowicz - vil hver gang diskutere med hinanden og også foretage en lille rundtur i aktuelle bøger, film eller udstillinger. Til hver salon inviteres desuden en gæst, der er ekspert i aftenens tema, eksempelvis en forfatter, historiker eller politiker.

Salonerne er arrangeret af Dansk-Tysk Selskab i samarbejde med Goethe-Institut Dänemark, Dansk-Tysk Industri- og Handelsklub og LiteraturHaus.

Den næste salon finder sted den 27. maj 2024.

Arrangør

LiteraturHaus er et kraftcenter for litteratur. Vi afholder koncerter, oplæsninger, debatter og meget mere i vores unikke lokaler på Nørrebro.

Lokation

LiteraturHaus, Møllegade 7, 2200 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .