(U)lige for loven - Paneldebat og udstilling

Nørre Allé 7, 2200 København
29 sep 2021 kl. 17:00 - 19:30
Billetter Gratis
Billetter Gratis

Hvad kan historiske hændelser vise os om den ulighed, der finder sted i Danmark i dag, og hvordan kan det give os bedre handlemuligheder?

Til eventet vil vi sammen med et panel bestående af fire eksperter undersøge den (u)lighed for loven, som mange oplever i dag, med særligt fokus på minoritetsdanskere. Dette vil vi gøre ved at tage på en rejse tilbage til nogle af de historiske hændelser, som er forløbere for den manglede lighed for loven og anerkendelse af netop dette, som vi ser i dag anno 2021.

Vi har fået illustrator Anne-Sophie Helger til at formidle et udvalg af historiske hændelser, vi finder vigtige og rammesættende for netop den ulighed vi ser i vores samfund i dag. Paneldeltagerne vil bruge disse illustrationer som del af rammen for at debattere mere generelle spørgsmål vedrørende Danmarks demokratiske udvikling og hvilke hændelser der har udfordret og til dels udfordrer den demokratiske udvikling i dag.
illustrationerne udstilles efterfølgende. Mere info om det følger.

Håbet er, at ved at indse vores forskellige udgangspunkter og de forskellige positioner, vi befinder os i, kan vi begynde at tænke anderledes om os selv og andre og altså ændre på de faktiske uligheder, der er indskrevet i vores danske lov på sigt.

Panelet består af:

*** Thomas Gammeltoft-Hansen ***
Thomas er professor MSO i migration og flygtningelov ved Københavns Universitet, og derudover ’Honorary professor’ ved Aarhus Universitet. Thomas’ forskning fokuserer på Nordisk og international flygtninge- og migrationlov, regulering af mobilitet og forholdet mellem international lov og politik. Han bidrager tit i danske og internationale medier og har lavet konsulentarbejde for internationale organisationer, regeringer og NGO’er og har også tidligere været et medlem af The Danish Refugee Appeals Board.

*** Rajesh Lillebæk Holmen ***
Rajesh har gennem mange år engageret sig i spørgsmål relateret til integration i Danmark og er stifter af ”positive historier om integration af flygtninge i Danmark”. Derudover er Rajesh hovedstiller af borgerforslaget ”JA til en human og solidarisk flygtningepolitik i Danmark” som nåede op over de 50.000 stemmer, der skal til for at blive fremsat som et beslutningsforslag i Folketinget. Rajeshs fokus er på at rejse en debat omkring den behandling flygtninge modtager i Danmark, med fokus på den kritik den danske flygtningepolitik har modtaget af FN, EU, den Afrikanske Union og mange andre.

*** Sine Hav ***
Sine er seniorrådgiver hos Dansk Flygtningehjælp og arbejder med integrations- og udlændingelovgivningen. Sine er uddannet cand.mag. i religionssociologi og minoritetsstudier med efteruddannelse i udlændingeret. Sine har flere års erfaring indenfor flygtninge- og integrationsområdet og med arbejdet med mennesker, rettigheder og samfundet.

*** Heiko Henkel ***
Heiko er lektor ved institut for antropologi, Københavns Universitet. Han har specialiseret sig i tematikker så som kampen for inklusion, nord europæisk historie, nutidige transformationer af vestlig europæiske og tyrkiske samfund og identitet, konflikter og integration, islamiske traditioner i Tyrkiet, Danmark og på tværs af Europa. Han er lige nu med i et stort forskningsprojekt som kombinerer et fokus på ’religiøse borgere’ i Danmark med et komparativt perspektiv på religiøse borgere i Spanien, Tyrkiet og på tværs af Europa.


Samtalen modereres af Creative minds CPH medlem og antropolog, Anja Simonsen, som til daglig er PHD og forsker i migration på Københavns Universitet.

Der er gratis adgang!
Dørene åbner 16.30.
Eventet bliver ikke live-streamet.
Der er et afgrænset antal pladser, og færre end normalt på grund af corona.

Husk at holde øje med programændringer og opdaterede corona-restriktioner på hjemmesiden og på vores Facebook-side.

OM Creative Minds CPH
Creative Minds CPH er en forening skabt af kvinder med forskellige baggrunde, der arbejder med at skabe rammer for forskellige konstruktive kreative fællesskaber med afsæt i diversiteten i samfundet og i diversiteten imellem os. Vi har bl.a. afholdt et event i 2015 i daværende Verdenskulturcentret (Union) med fokus på styrken i at bruge sin stemme i samfundet. Vi arbejdede med unge dansk-somaliske stemmer og hver deres oplevelse med og virkning af deres stemme både personligt og samfundsmæssigt.

Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke