spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

Udflugt til Mosede Fort - omvisning og efterfølgende frokost.

Afholdt event

Udflugt til Mosede Fort - omvisning og efterfølgende frokost.

Fra DKK 50,00

Sted

Dato

11 sep 2021 kl. 11:00 - 14:00
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere

Beskrivelse

Når man tænker på 1. Verdenskrig, får de fleste associationer til skyttegrave, gasmasker, granatschok - og en hulens masse allierede. Mens hele Europa stod i flammer kæmpede Danmark en brag diplomatisk kamp for at holde sig ude af en storkrig. Selvom Danmark havde erklæret sig neutral, fik Den store krig enorme konsekvenser for landet. I den 100 år gamle kasematbygning på Mosede Fort, bliver Danmark og danskernes historie under 1. Verdenskrig fortalt de rekonstruerede rum.
Dansk Medicin-Historisk Selskab har slået sig sammen med Fortets museumsformidler Maria, som vil give en overordnet introduktion til stedets historie og udstillingen. 
Herefter vil der være en halv times privatrundvisning med særligt fokus på medicinhistorie på både Fortet og under 1. Verdenskrig.
Få bl.a. indblik i Fortets sanitære forhold, Den spanske syge, Lægen rum (-og forbindingsstuen som skulle kunne behandle sygdom og skavanker hos mandskabet), Plastikkirurgiens opblomstring, Sparekost og rationering og de fysiske øvelser blandt de kampklare soldater (det var særligt under1. verdenskrig at både idræt og fodbold vandt særligt frem, som middel til at træne og motivere de unge soldater).
Efter omvisningen vil der være fælles spisning på Jenners seaside, der er inkluderet i prisen.

Vi glæder os til at se jer! 

Program for dage: 

11.00-11.15 Fælles introduktion
11.15-12.30 Rundvisning og udforskning af udstillingerne på egen hånd
12.30 Afgang mod Jenners seaside 
13.00 Spisning på Jenners seaside


Foto: (C) Mosede Fort

Arrangør

Dansk Medicinsk-historisk Selskab ønsker at fremme studiet af og kendskabet til medicinhistorien og til de med lægevidenskaben beslægtede videnskabers historie. Selskabet arrangerer foredrag og udflugter med medicinhistoriske temaer, og bidrager til

Lokation

Mosede Fort Mosede Fort, Mosede Strandvej 87A, 2670 Greve

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .