Udflugt til Mosede Fort - omvisning og efterfølgende frokost.

Mosede Strandvej 87A, 2670 Greve
11 sep 2021 kl. 11:00 - 14:00
Billetter DKK 50,00 - DKK 150,00
Billetter DKK 50,00 - DKK 150,00

Når man tænker på 1. Verdenskrig, får de fleste associationer til skyttegrave, gasmasker, granatschok - og en hulens masse allierede. Mens hele Europa stod i flammer kæmpede Danmark en brag diplomatisk kamp for at holde sig ude af en storkrig. Selvom Danmark havde erklæret sig neutral, fik Den store krig enorme konsekvenser for landet. I den 100 år gamle kasematbygning på Mosede Fort, bliver Danmark og danskernes historie under 1. Verdenskrig fortalt de rekonstruerede rum.
Dansk Medicin-Historisk Selskab har slået sig sammen med Fortets museumsformidler Maria, som vil give en overordnet introduktion til stedets historie og udstillingen. 
Herefter vil der være en halv times privatrundvisning med særligt fokus på medicinhistorie på både Fortet og under 1. Verdenskrig.
Få bl.a. indblik i Fortets sanitære forhold, Den spanske syge, Lægen rum (-og forbindingsstuen som skulle kunne behandle sygdom og skavanker hos mandskabet), Plastikkirurgiens opblomstring, Sparekost og rationering og de fysiske øvelser blandt de kampklare soldater (det var særligt under1. verdenskrig at både idræt og fodbold vandt særligt frem, som middel til at træne og motivere de unge soldater).
Efter omvisningen vil der være fælles spisning på Jenners seaside, der er inkluderet i prisen.

Vi glæder os til at se jer! 

Program for dage: 

11.00-11.15 Fælles introduktion
11.15-12.30 Rundvisning og udforskning af udstillingerne på egen hånd
12.30 Afgang mod Jenners seaside 
13.00 Spisning på Jenners seaside


Foto: (C) Mosede Fort

Profile picture
Dansk Medicinsk-historisk Selskab
Dansk Medicinsk-historisk Selskab ønsker at fremme studiet af og kendskabet til medicinhistorien og til de med lægevidenskaben beslægtede videnskabers historie. Selskabet arrangerer foredrag og udflugter med medicinhistoriske temaer, og bidrager til
eventet sluttede

Udflugt til Mosede Fort - omvisning og efterfølgende frokost.

Se detaljer
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke