Udgårdsfest 2020

21 aug 2020 kl. 16:00 - 22 aug 2020 kl. 23:59

Pumpehuset, Studiestræde 52, 1554 København

UNLEASHED (SWE) & EINHERJER (NO) headliner anden runde af Danmarks nye viking/pagan metal festival UDGÅRDSFEST 2020!

Efter en succesfuld debut i 2019, hvor bl.a. Trollfest og ikke mindst Moonsorrow leverede fantastiske shows er vi nu klar til at slippe jætterne løs i Pumpehuset igen i 2020. Yes! Udgårdsfest vender tilbage i 2020 og det gør vi med et endnu stærkere og endnu mere mørkt program! 

Til Udgårdsfest 2020 hylder vi atter den nordiske kultur med alt hvad det hører sig til af musik, kunst og mad. I to dage forvandles Pumpehuset til jætternes hule, hvor skøn metal fra Norden har sit fokus og sætter sit tydelig præg i udsmykningen af både Pumpehuset og i Byhaven. 

Sidste år var Pumpehuset bl.a. udsmykket med smuk og stilskabende kunst fra tatovørgruppen "Kunsten På Kroppen", der med deres nordiske tegninger var med til at sætte de helt rigtige rammer for Udgårdsfest. Det samme var den gigantiske Mjølner i stål, der prydede Pumpehusets lokale på smukkeste vis. For slet ikke at glemme de skønne folkemusikere, der satte stemningen både i Byhaven og indenfor i Pumpehuset før, mellem og efter koncerterne.

I 2020 har vi ikke tænkt os at skrue ned for stemningen. Pumpehuset vil atter ose af Nordisk stemning fyldt med kunst, særlige boder og så naturligvis altså musikken. 

De første navne er nu klar:

Unleashed (SWE) - spiller lørdag d. 22/8
Når det kommer til svensk death metal i den helt traditionelle Stockholm-stil og generelt death metal, så der ét  band du bare ikke kan komme uden om: UNLEASHED!
UNLEASHED, der blev dannet tilbage i 1989 af Johnny Hedlund, har siden da leveret death metal fra den øverste hylde! 
Efter indspilningen af to demoer udgav bandet deres legendariske debutalbum 'Where No Life Dwells' og turnerede Europa og USA med Morbid Angel. Siden er UNLEASHED blevet et af de største navne i death metal over hele verden. Vikingetraditionerne lever i bedste velgående i både bandets lyrik og grafiske udtryk. Senest ved deres 2018 udgivelse "The Hunt For White Christ". 
UNLEASHED vil skabe rystelser i Pumpehuset, så selv Thor må se sig slået! 

Einherjer (NO) - spiller fredag d. 21/8
Traditionel norsk vikingmetal bliver nærmest ikke renere end hos EINHERJER! De var simpelthen med til at starte det hele i tidernes morgen. Med udgivelsene "Dragons Of The North" i 1996 og "Odin Owns Ye All" i 1998 var EINHERJER sammen med bl.a. Enslaved med til at sætte standarden for norsk vikingmetal, med deres hårdtslående og til tider rockede udtryk. 
I 2019 er EINHERJER atter aktuelle med sidste års glimrende udgivelse "Norrøne Spor"! Så I kan godt glæde jer til et tændt EINHERJER, der er klar til at give os alle en opvisning i Norrøn rock n roll for første gang i København siden 2001! 

"København! Det er 18 år siden vi sidst spillede i jeres by! Snart vender solen, og vi sigter mod sommer og Udgårdsfest! Vi ser frem til at vende tilbage for at spille noget dristigt Norrøn Heavy Metal for jer!" Frode Glesnes, bassist/sanger Einherjer.

Varang Nord (LET)
I sommeren 2019 var Udgårdsfest booker, Søren Weiss, på Wacken Open Air for igen at overvære den traditionsrige Wacken Metal Battle Finale. I blandt 30 nationer stak ét band ud, imponerede samtlige dommere og vandt det hele: folkmetallerne VARANG NORD fra Letland! 
Det sagde således sig selv, at dette band skulle bookes til Udgårdsfest 2020, hvor de for første gang i Danmark vil sætte gang i en fest, som kun Korpiklaani, Trollfest og Finntroll kender magen til. 
VARANG NORD har netop været på turné med Ensiferum og spiller til februar på folk/fantasy festivalen Wacken Winter Nights. Vi er stolte over at kunne præsentere dem i Danmark til Udgårdsfest 2020. 

Heidra (DK)
HEIDRA behøver næppe den store introduktion når det kommer til dansk vikingmetal! Bandet der siden dannelsen i 2006 har beriget os med EP'en "Sworn to Vengeance" fra 2012 og de to fuldlængder hhv. Awaiting Dawn fra 2014 og "The Blackening Tide" ved hvordan et episk og melodisk vikingmetal show skal gøres! Bandet har turneret Europa tyndt både med Ensiferum og Fleshgod Apocalypse og er senest netop vendt hjem fra en stor Europa tour med Omnium Gatherum og Hamferd. 

Ethereal Kingdoms (DK)
ETHEREAL KINGDOMS er lyden af nordisk symfonisk metal. Med udgivelsen af det kritikeroste album "Hollow Mirror" tidligere i år, har det symfoniske metalband taget Danmark med storm indenfor en stil vi ellers aldrig har markeret os i. Det har ETHEREAL KINGDOMS tænkt sig at lave om på. Og de gør det med stil i brugen af autentiske instrumenter som f.eks violiner til at fremme deres udtryk. ETHEREAL KINGDOMS har tidligere, med stor succes, supportet både Finntroll og Wintersun i Danmark. Vi glæder os til at præsentere denne symfoniske perle på Udgårdsfest 2020!

Flere bands annonceres senere.