UDSKUDT: Emil Midé Erichsen: SKØNHEDEN / Folkelig Forelæsning #3

Frederiksholms Kanal 24, 1220 København
Super arrangør
Billetter DKK 80,00 - DKK 150,00
Billetter DKK 80,00 - DKK 150,00

UDSKUDT TIL FORÅRET 2022

Den kendte kaptajn, eventyrer, forfatter og foredragsholder Emil Midé Erichsen (f. 1990), er folkeprofessor ved Johan Borups Højskole. Han holder tre folkelige forelæsninger i dette efterår om: eventyret, fællesskabet, skønheden.

Kom og oplev den sidste i rækken: SKØNHEDEN

Verden er skøn. Den er smuk. Og den byder på mange oplevelser. Men vores fælles klode er også under pres, og kalder på forandring som aldrig før. Emil har oplevet klimaforandringerne på egen krop og set hvad det gør ved verdens skønhed. Både over og under vandet. Forelæsningen bliver ikke et langt skræmmebillede, men en inspiration til at dyrke al den skønhed der er værd at passe på. “What you love, you will protect"
Og hvad kan i virkeligheden beskrives som skønhed? Emil tror det er noget smukt at finde i alting, nogen gange skal man bare lede lidt længere.
torsdag d. 18. november kl. 19.00 / EVENTYREThttps://billetto.dk/e/emil-mid...
torsdag d. 25. november kl. 19.00 / FÆLLESSKABET https://billetto.dk/e/emil-mid...
FORÅR 2022 / SKØNHEDEN https://billetto.dk/e/emil-mid...


”De samtaler der opstår i et højskolemiljø har altid inspireret mig. Den naturlige nysgerrighed alle omkring en højskole udviser, udfordrer mig og jeg synes altid jeg går klogere derfra - Både på de mennesker jeg møder, men også på mig selv og min egen historie.” siger Emil.

Under corona epidemien har vi på Johan Borups Højskole udforsket ‘Rejsen’. Hvad betyder det at bevæge sig fra et sted til et andet, i fysisk såvel som mental forstand, hvordan ændrer det vores syn på verden, på hinanden og på os selv? Hvordan sætter vi et positivt aftryk, hvor vi møder verden med respekt for kultur og natur? Hvordan omdanner vi rejsens indtryk til kunstneriske udtryk? Og hvor finder vi eventyret i den mere lokale eller langsomme rejse? Noget klimakrisen krævede længe før coronakrisen.

Vi har været så heldige at vores nye Folkeprofessor, Emil Midé Erichsen som er kaptajn, barnebarn af en af vores helt store eventyrere Troels Kløvedal og som lige har været vært for Folkets Klimamarch, har kvalificeret og inspireret nogle af disse samtaler og debatter. Samtaler som også foregår på vores helt nye linje på højskole ’Nye Rejsende’.

Vi har udgivet to små essays ‘Verdenshavet’ med undertitlen ’hellere rygsæk end rullekuffert’, af forstander Bjørn Bredal og ‘Det rejsende blik’, ’lidt om at blive et skrivende menneske’, af Elisabeth Skou Pedersen, leder af forfatterlinjen.

Emil Midé Erichsen følger efter Lucia Odoom, Anne Lise Marstrand-Jørgensen og Adam Holm i det 1-årige, honorære professorat.

Professoratet er til for at bringe videnskabelig, kunstnerisk og politisk elitekultur i kontakt med den brede folkekultur og oplysning.

Kom og deltag i snakken, i vores smukke sal, vi starter som altid med at synge fra højskolesangbogen.

Vi følger de restriktioner og anbefalinger der er ifm. covid.

Billetpris: 150,- (+gebyr)
                 80,- (+ gebyr) / studerende

Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke