UDSKUDT! NATO's splittelse - debataften

01 maj 2018 kl. 16:00 - 18:00

Bart, Skolegade 23, 8000 Aarhus

Nikolaj Villumsen er blevet forhindret i at deltage i aftenens debat.

Det skyldes at han bliver opholdt af Integrations- og Udlændingeminister Inger Støjberg i Folketingssalen, hvor hun har sat fire lovforslag på dagsordenen på hans udlændinge- og integrationsordførerskabsområde, som han har overtaget mens Johanne Schmidt-Nielsen er på barsel. Det kunne vi desværre ikke forudsige.

Debatten er udskudt til starten af maj.
Bart og Nordic Dialogue byder ind til debat om NATO's tilstand. Krigen i Syrien har blandt andet resulteret i at NATO medlemmer indirekte bekriger hinanden. Hvordan bør Danmark og dets allierede reagere?

Aftenens debatoplæg kommer fra Nikolaj Villumsen, folketingsmedlem og udenrigsordfører for Enhedslisten.

Billetpris: 100 kroner

Tilmelding er påkrævet og inkluderer en vand, øl, vin eller drink.


Om aftenens tema:

Med Tyrkiets militære offensiv rettet mod de kurdiske væbnede styrker SDF (Syrian Democratic Forces) og YPG (Folkets Forsvarsenheder) i Afrin, har den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan indirekte også angrebet sine allierede i NATO, herunder sine europæiske allierede i almindelighed, og USA i særdeleshed.

Den militære offensiv mod SDF og YPG i Afrin, er nemlig ikke blot et angreb på de kurdiske væbnede styrker, men også et angreb på USA. At Washington med rette kan føle sig truet, skyldes ikke mindst, at den amerikansk ledte koalition mod Islamisk Stat (IS) hidtidige landtropper i Syrien hidtil har været SDF og YPG, der begge har påført IS store tab.

Hvad det amerikanske svar bør være, og hvordan vi i Europa, herunder Danmark, bør reagere overfor Ankara, om Tyrkiet overhovedet kan betragtes som loyalt medlem af NATO og bør være medlem af NATO, og om NATO med krisen i Syrien har overlevet sig selv, vil Nikolaj Villumsen komme med sine bud på i sit debatoplæg, hvor der vil blive rigelig med tid til dialog og debat.

Om Nordic Dialogue:

Foredrags virksomheden NORDIC dialogue har fokus på en række forskellige aktuelle og relevante samfundsfaglige problemstillinger inden for fagområderne politik, økonomi, erhverv, historie, kultur, religion, samfundssikkerhed og beredskab samt IT-sikkerhed og cyberangreb m. fl.

Foredragsholderne har hver især specialiseret sig inden for hvert af deres respektive fagområder, og vægter i særdeleshed den konstruktive dialog i meningsudveksling med offentligheden, myndigheder og erhvervslivet, på et oplyst grundlag, ikke at forveksle med blotte meninger og holdninger.

For NORDIC dialogue handler det om at skabe indsigt og forståelse for de forskellige samfundsrelevante fagområder, ligesom det handler om at styrke den demokratiske og tværfaglige dialog, og således få skabt en motivation i samfundet til at ville deltage og engagere sig i debatten om samfundets udvikling generelt.