Udstillingsåbning: Utzon 100 år!

07 nov 2018 kl. 16:00 - 18:00

Dansk Arkitektur Center, Bryghuspladsen 10, 1473 København K

I år fejrer vi en af alletiders største, danske arkitekter, Jørn Utzon, som ville være fyldt 100 år. Kom og fejr hans bidrag til dansk arkitektur med åbningen af udstillingen 'Jørn Utzon -Horisont' der tager os med på rejse til Mexico, Iran, Kina m.fl. - lande hvor Utzon hentede inspiration til sine bygningsværker. 

Jørn Utzon ville være fyldt 100 år d. 9. april 2018 – i DAC fejrer vi hans fødselsdag, når vi samtidig slår dørene op til udstillingen ’Jørn Utzon - Horisont’. 

Udstillingen er skabt specifikt som en fejring af Utzons 100 år, og den tager os på en rejse med rundt til de lande, som Utzon fandt inspiration i. Fra indianske klippebyer i USA til Irans endeløse basarer – Utzon drog ud i hele verden, og lod den påvirke hans bygningsværker og hans syn på arkitektur. 

Jørn Utzon er om noget synonym med Operahuset i Sydney – et bygningsværk som udstillingen selvfølgelig også fortæller den fascinerende historie bagom.  

DAC fejrer Utzon på ægte fødselsdagsmanér – med kaffe, kage og portvin fra Portvinsbaren på Vesterbro!

Jørn Utzon – Horisont er udviklet og designet af Utzon Center i Aalborg som led i fejringen af hundredeåret for Jørn Utzon. Udstillingen i Dansk Arkitektur Center er en bearbejdet version skabt i samarbejde mellem DAC og Utzon Center. Udstillingen er støttet af Realdania og Kvadrat.

Portvin til åbningen er sponsoreret af Portvinsbaren.

Læse mere

Tilmelding til udstillingsåbning Salg lukket