UNDER THE TREE - Nordatlantiske Filmdage 2018

01 mar 2018 kl. 20:00 - 22:00

Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, 1401 København


UNDER THE TREE / UNDIR TRÉNU


Åbning af Nordatlantiske Filmdage 2018

NB. Der er udsolgt til festivalåbningen, men filmen kan ses ved en ekstravisning (se her)

Nordatlantiske Filmdage 2018 åbnes med ny islandsk film, der giver en underfundig skildring af tragikomiske konflikter i Reykjavik. Festivalen åbnes af Islands ambassadør i Danmark, Benedikt Jónsson, og aftenens film introduceres af manusforfatter Huldar Breiðfjörð.

Agnes smider Atli ud og nægter ham at se deres datter. Han flytter ind hos sine forældre, der står i en bitter konflikt med naboen om deres smukke træ, som skygger for hans solterrasse. Mens Ari prøver at få styr på sit liv, eskalerer nabokonflikten, endda ganske voldsomt i det ellers pæne forstadskvarter. Husdyr forsvinder, sikkerhedskameraer bliver installeret, og der går rygter om en kædesav.

Under the Tree (Undir trénu) er et tragikomisk drama fra Reykjavik, fortalt med den underfundige ironi, der også kendes fra instruktør Hafsteinn Gunnar Sigurdsson tidligere film. Deriblandt Paris of the North, som han også skrev i samarbejde med forfatteren Huldar Breiðfjörð, som introducerer filmen.

1918/2018
Islands 100-års suverænitetsjubilæum markeres på Nordatlantiske Filmdage 2018 med en fokus på dansk-islandsk filmsamarbejde. Serien er arrangeret i samarbejde med Islands ambassade og præsenterer en perlerække af film og instruktørbesøg under festivalen, som åbnes af Islands ambassadør i Danmark, Benedikt Jónsson.

Arrangementet
Under the Tree varer 89 minutter og vises med engelske tekster. Arrangementet inkluderer festivalåbning og introduktion og varer i alt ca. 120 minutter. Salen og filmcaféen åbner 60 minutter før visningen.


Nordatlantiske Filmdage 2018
1.-8. marts præsenterer Nordatlantiske Filmdage unikke filmoplevelser fra Færøerne, Grønland og Island, tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Nordatlantiske Filmdage 2018 er støttet af Det Danske Filminstitut, Islands Ambassade i København og Nordens Institut i Grønland (NAPA) og præsenteres af Nordatlantens Brygge i samarbejde med FILM.GL, Tórshavn Film Festival, Islands Filmarkiv og Icelandic Film Centre.Læs mere på www.nordatlantens.dk/filmdage

Billet

Salg lukket