spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

Undtagelsetilstanden 29.8. 1943. Bryggen under beskydning.

Afholdt event

Undtagelsetilstanden 29.8. 1943. Bryggen under beskydning.

Fra Gratis

Sted

Dato

30 aug 2020 kl. 11:00 - 13:00
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere

Beskrivelse

Formidlerforeningens tur i anledningen af årsdagen for Undtagelsestilstanden. 29.8.

Vi starter på Christianshavn, og ser på de kaserner der var målet for det tyske angreb. Christianshavn var en tæt befolket bydel i havnen, med flre militære anlæg, og der var flere over mod Islands Brygge mellem statdsgraven og skydebanerne på Fælleden, kaserner osv. Krigen havde ændret dagligdageni 1943, og blev også påvirket af tyskerne aktioner mod det danske militær og politi i 1943 og 1944.

Paul Hartvigson starter med at sætte scenen i 1943, inklusive det bombardement der ramte Christianshavn og Islands Brygge i Januar. Men alligevel var meget af normaliteten bevaret, og det var det danske militær der sad på Ny Tøjhusgrunden og i Barakkerne ved Ballonparken, og på Bådsmandsgade Kaserne.

Krigen rykkede nærmere på, sabotagen tog til og i august var samarbejdspolitiken på sammenbruddets rand efter over tre års bessættelse.

På turen kommer vi forbi nogle af de steder, hvor tyskerne rykkede ind mod den danske hær i de tidlige morgentimer søndag 29.8. Vi tager turen fra Ballonparken til Christianshavn, og ser på nogle af de steder der var i skudlinjen.

Turen slutter på Islands Brygge anlægget i Gunløgsgade.

Turen tager ca. 2 timer.

Arrangementet er det af projektet Amager Besat, som er støttet af Lokaludvalg Amager Vest og Lokaludvalget for Christianshavn. Turen på Islands Brygge er udviklet i samarbejde med Island Brygges Lokalhistoriske Forening (ILFA).

Arrangør

Byvandring.nu byder på rundvisninger, cykelture og anden udendørs fortælling i København og omegn, med ca. 20 guider koordineret af Paul Hartvigson. Se hele udbuddet på www.byvandring.nu, hvor du kan få oprettet byvandringer og booke private ture.

Lokation

Christianshavs Torv, den gamle kiosk. Kioskbygningen på Christianshavns Torv, Christianshavns Torv, København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .