spring til hovedindhold
Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

UNESCO-kulturarv: fortidsminder i Aasivissuit-Nipisat

Afholdt event

UNESCO-kulturarv: fortidsminder i Aasivissuit-Nipisat

Fra DKK 50,00

Sted

Dato

21 feb 2018 kl. 19:30 - 21:00

Beskrivelse

UNESCO-kulturarv:
fortidsminder i Aasivissuit-Nipisat


Arkæolog Jens Fog Jensen fortæller om det enestående kulturlandskab, der har været jagtområde gennem årtusinder.

Aasivissuit-Nipisat området er et unikt kulturlandskab i Arktis. Det ligger midt i det største isfri område i Grønland, hvilket sammenholdt med dets placering mellem det åbne hav og indlandsisens har gjort det enestående som jagtområde gennem årtusinder.

Ruiner og tusindårige jagtspor
Det er synligt i landskabet i form af utallige ruiner og spor efter jægere, herunder (vinter-)bosættelser med ruiner af tørvehuse langs kysten, inussuit (varder), stier fra kysten til jagt-lejre inde i landet og de særlige systemer til at genne rensdyr sammen med henblik på jagt og slagtning.

Området vidner om og bærer spor efter jagttraditioner fra 2500 f. Kr. og frem og er et eksempel på bæredygtig ressourceudnyttelse ved migration mellem kyst og indland baseret på årstidernes skiften. Ruiner på kysten vidner desuden om europæernes ankomst i 1700-tallet.

Foredragsholder er arkæolog, post.doc Jens Fog Jensen, fra Statens Naturhistoriske Museum.

Lokation

Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, 1401 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .