Unica Zürn - anagrammer, galskab og magisk skrift

25 okt 2017 kl. 19:00 - 20:30

Litteraturhuset, Nybrogade 28, 1203 København

Kom og vær med til Litteraturhusets første arrangement hvor Olga Ravn og Mette Moestrup fortæller om en glemt tysk forfatter, der er blevet kult.

Unica Zürn (1916-1971) var indtil for få år siden ikke et navn, man kendte i Danmark uden for en lille kreds af forfattere. Men hendes forfatterskab er i disse år genstand for fornyet interesse, hvilket blandt andet kommer til udtryk i nyoversættelser og kunstneriske projekter inspireret af Unica Zürn.

Vi inviterer til en aften om den tyske forfatter og surrealistiske kunstner. Forfatterne Olga Ravn og Mette Moestrup vil via samtale og oplæsninger introducere til Zürn og hendes tekster - ikke mindst de to hovedværker ‘Mørkt forår’ og ‘Manden i jasminen’, der netop er udkommet på forlaget Basilisk.

Det kommer til at handle om messende anagrammer, magisk skrift og hallucinatorisk vanvid. Og om en original og nyskabende forfatter der allerede i efterkrigstidens Tyskland arbejdede med sin krop i performancekunst, tegninger og tekster. Samtidig med at hun under påvirkning af surrealismen og psykoanalysen eksperimenterede med grænserne for, hvordan virkeligheden kunne opfattes.

Vel mødt!

Om Olga Ravn: Debuterede i 2012 med digtsamlingen 'Jeg æder mig selv som lyng'. Hun har senest udgivet digtsamlingen ’Den hvide rose’, der blev nomineret til Politikens Litteraturpris. Hun arbejder ved siden af forfatterskabet som redaktør og oversætter. Hun har oversat og gendigtet Unica Zürns anagramdigte i 'Manden i jasminen'.

Om Mette Moestrup: Er blevet kaldt en af de mest eksperimenterende danske digtere i sin generation og vores skarpeste postfeministiske poet. Senest har hun udgivet langdigtet 'Omina' (2016) sammen med Naja Marie Aidt. Derudover arbejder hun som oversætter og underviser. Mette Moestrup har længe arbejdet for udbredelsen af kendskabet til Unica Zürn.

Arrangementet afvikles i samarbejde med Goethe Instituttet.

Billet

Salg lukket