spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

Unica Zürn - anagrammer, galskab og magisk skrift

Afholdt event

Unica Zürn - anagrammer, galskab og magisk skrift

Fra DKK 70,00

Sted

Dato

25 okt 2017 kl. 19:00 - 20:30
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere

Beskrivelse

Kom og vær med til Litteraturhusets første arrangement hvor Olga Ravn og Mette Moestrup fortæller om en glemt tysk forfatter, der er blevet kult.

Unica Zürn (1916-1971) var indtil for få år siden ikke et navn, man kendte i Danmark uden for en lille kreds af forfattere. Men hendes forfatterskab er i disse år genstand for fornyet interesse, hvilket blandt andet kommer til udtryk i nyoversættelser og kunstneriske projekter inspireret af Unica Zürn.

Vi inviterer til en aften om den tyske forfatter og surrealistiske kunstner. Forfatterne Olga Ravn og Mette Moestrup vil via samtale og oplæsninger introducere til Zürn og hendes tekster - ikke mindst de to hovedværker ‘Mørkt forår’ og ‘Manden i jasminen’, der netop er udkommet på forlaget Basilisk.

Det kommer til at handle om messende anagrammer, magisk skrift og hallucinatorisk vanvid. Og om en original og nyskabende forfatter der allerede i efterkrigstidens Tyskland arbejdede med sin krop i performancekunst, tegninger og tekster. Samtidig med at hun under påvirkning af surrealismen og psykoanalysen eksperimenterede med grænserne for, hvordan virkeligheden kunne opfattes.

Vel mødt!

Om Olga Ravn: Debuterede i 2012 med digtsamlingen 'Jeg æder mig selv som lyng'. Hun har senest udgivet digtsamlingen ’Den hvide rose’, der blev nomineret til Politikens Litteraturpris. Hun arbejder ved siden af forfatterskabet som redaktør og oversætter. Hun har oversat og gendigtet Unica Zürns anagramdigte i 'Manden i jasminen'.

Om Mette Moestrup: Er blevet kaldt en af de mest eksperimenterende danske digtere i sin generation og vores skarpeste postfeministiske poet. Senest har hun udgivet langdigtet 'Omina' (2016) sammen med Naja Marie Aidt. Derudover arbejder hun som oversætter og underviser. Mette Moestrup har længe arbejdet for udbredelsen af kendskabet til Unica Zürn.

Arrangementet afvikles i samarbejde med Goethe Instituttet.

Arrangør

Lokation

Litteraturhuset, Nybrogade 28, 1203 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .