Unikt foredrag med feltpræst Victor Greve

Melbyvej 101, 3370 Melby
22 apr 2020 kl. 19:00 - 21:00
Super arrangør
Billetter DKK 50,00
Billetter DKK 50,00


Melby Menighedsråd invitere til et meget spændende foredrag i sognegården den 22. april 2020 kl. 19.00.

Vi har inviteret feltpræsten Victor Greve og I kan godt glæde jer

Victor Greve er feltpræst ved hæren med udsendelser i nogle af verdens farligste brændpunkter.

Ud fra personlige oplevelser og erfaringer med krigens dilemmaer, fortæller han levende om sine udfordringer fra kampzonen samt den vanskelige hjemkomst, hvor han kom i orkanens øje, da medierne fik opsnappet en historie om, at han skulle have deltaget aktivt i krig og stod til livstid fængsel.

Medierne skrev: ”feltpræsten der kastede bomber og skød mod Taleban” ”En dansk feltpræst har deltaget aktivt i krigen i Afghanistan. Med håndgranater og automatvåben har han været med til at forsvare en dansk militærlejr. Desuden har han deltaget i en offensiv mod Taliban.”

Flere politikere, biskopper og kolleger udtalte sig dømmende og kritisk til pressen og mente, at han havde forbrudt sig på menneskerettigheds- og Genevekonventionerne. Sigtelsen fra Forsvarets Auditørkorps lød på livstid! Kampen i Afghanistan fortsatte nu i Danmark – med livet som indsats.

Foredraget tager udgangspunkt i de menneskelige konsekvenser, valg og udfordringer der ligger i, at være i en krigszone i et halvt år og dagligt se døden i øjnene. At være sjælesorger for soldaterne og sende døde danske soldater hjem i kister til deres elskede i Danmark. Den svære hjemkomst, hvor han pludseligt stod alene med en sigtelse på livstid

Hør Victor fortælle råt for usødet den helt unikke og sandfærdige beretning om konsekvenserne for hans valg, både i krigen og ved hjemkomsten, hvor hans sag gik sin gang i de danske medier i over et halvt år, før der endelig kom en afgørelse – eller gjorde der?6056 punktum jpgimage1 punktum jpeg
Event aflyst

Unikt foredrag med feltpræst Victor Greve

Se detaljer
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke