Væren & Vin #17 x Sartres eksistentialisme

23 okt 2019 kl. 20:00 - 22:00

Folkehuset Absalon, Sønder Blvd. 73, 1720 København

***Væren & Vin Sæson 4***
Her til efteråret stiller vi skarpt på spørgsmålet om mening. Sammen vil vi dykke ned i tre af de helt store filosoffer inden for emnet, og se om vi kan blive klogere på meningen med det hele.

#2 SARTRES EKSISTENTIALISME
Bliver vi mennesker født ind i verden med en iboende mening, en grundlæggende essens, en sjæl?

Niks, ville den franske filosof Jean-Paul Sartre sige. Med hans berømte sætning “eksistens før essens” forsøger han at gøre os opmærksomme på, at livet i sandhed er meningsløst, og at det er op til os at skabe meningen selv. Sartre mente, at mennesket er “dømt til frihed”, og at denne frihed indebærer et totalt ansvar for egen eksistens. Det at stå ansigt til ansigt med livets meningsløshed og den totale frihed, fremkalder i mennesket det Sartre kalder kvalme. En følelse han beskriver detaljeret i den berømte roman af samme navn. Så, prøver Sartre bare at gøre os deprimerede, eller er der en lysning at finde i mørket? Lad os finde ud af det sammen.

Vi glæder os til at snakke med jer!
/Nicolai og Søren
____________________________________________
HVOR: Tårnværelset på 3. sal
PRIS: 70 kr. Et glas vin inkluderet i prisen. Der er begrænsede antal pladser.
Overskydende billetter sælges i baren.

PROGRAM FOR EFTERÅRET:
Onsdag d. 18. september: Nietzsches nihilisme
Onsdag d. 23. oktober: Sartres eksistentialisme
Onsdag d. 20. november: Camus' absurdisme
Onsdag d. 18. december: TBA

***
Hvad er Væren & Vin?
Heidegger skrev Væren & Tid. Sartre skrev Væren & Intet. Nu kommer Væren & Vin. En hyggelig filosofisk salon, hvor vi tager fat i forskellige emner, fænomener og etiske spørgsmål. Filosofien bliver præsenteret af jeres værter Søren og Nicolai på en uformel måde, så det ikke bliver lige så seriøst som klasseværelset. Og så tænder vi stearinlysene og drikker vin, selvfølgelig.

Billet UDSOLGT