Væren & Vin #18 x Camus' absurdisme

20 nov 2019 kl. 20:00 - 22:00

Folkehuset Absalon, Sønder Blvd. 73, 1720 København

***Væren & Vin Sæson 4***
Her til efteråret stiller vi skarpt på spørgsmålet om mening. Sammen vil vi dykke ned i tre af de helt store filosoffer inden for emnet, og se om vi kan blive klogere på meningen med det hele.

#3 CAMUS' ABSURDISME
Har du nogensinde gentaget et ord tilpas nok gange, så det på et tidspunkt lyder fjollet og tilsyneladende mister al sin mening? Eller hvad med den der “stå-op-gå-på-arbejde-se-netflix-gå-i-seng”-rutine? Har du nogensinde haft følelsen af, at det hele er lidt… absurd?

Den fransk-algierske filosof og forfatter Albert Camus var meget interesseret i den følelse. Han gjorde faktisk begrebet om det absurde til en central del af hans filosofi og forfatterskab. Uanset om han skrev romaner, skuespil, filosofiske essays eller dagbog, var mødet med og accepten af det absurde fundamentet for hans tænkning. Kom og tal med når vi sammen prøver at forstå Camus’ filosofi om det absurde, og hvordan den kan aktualiseres i vores eget liv og samfund i dag. Det bliver hyggeligt.

Vi glæder os til at snakke med jer!
/Søren og Nicolai
________________________________________
HVOR: Tårnværelset på 3. sal
PRIS: 70 kr. Et glas vin inkluderet i prisen. Der er begrænsede antal pladser.
Overskydende billetter sælges i baren.

PROGRAM FOR EFTERÅRET:
Onsdag d. 18. september: Nietzsches nihilisme
Onsdag d. 23. oktober: Sartres eksistentialisme
Onsdag d. 20. november: Camus' absurdisme 
Onsdag d. 18. december: TBA

***
Hvad er Væren & Vin?
Heidegger skrev Væren & Tid. Sartre skrev Væren & Intet. Nu kommer Væren & Vin. En hyggelig filosofisk salon, hvor vi tager fat i forskellige emner, fænomener og etiske spørgsmål. Filosofien bliver præsenteret af jeres værter Søren og Nicolai på en uformel måde, så det ikke bliver lige så seriøst som klasseværelset. Og så tænder vi stearinlysene og drikker vin, selvfølgelig.

Billet UDSOLGT