Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

VÆRKSTED FOR ÆSTETIKs samtaler om praksis #5 : Peter Laugesen & Jonas Georg Christensen

eventet sluttede

VÆRKSTED FOR ÆSTETIKs samtaler om praksis #5 : Peter Laugesen & Jonas Georg Christensen

Billetter fra Gratis

Sted

Dato

24 jan 2023 kl. 18:30 - 20:30

Beskrivelse

VÆRKSTED FOR ÆSTETIKs samtaler om praksis – kunstnerisk forskning i teori, skrift og udsigelse.

Hvad er skrift? Peter Laugesen og Jonas Georg Chistensen går i dialog omkring dette spørgsmål når de taler om Laugesens praksis, om skriftens måde at fungere på, om skrift som handling – skrivehandlingen også kaldet skriven* –, og om det at være skrivende.

Laugesen er digter og har – i skrivende stund – udgivet omkring halvfjerds samlinger. Laugesen stod i lære som journalist, men blev typograf. I dag optrykkes hans digte i avisens litteratursektion. Han har oversat, er blevet oversat, har bedrevet kunstkritik, skrevet til teatret, samt lavet flere bøger om kunst og digtere. Han har ikke skrevet romaner, men prosatekst er der nok af. Laugesen har skrevet et hav af tekster om og til kunstneres værker. Ofte ‘breve’ til malere. Laugesen siger hans praksis er hans teori.

Om Stéphane Mallarmé (1842-1898) og den franske modernists arbejde, har Laugesen skrevet: “Mallarmé er uoversættelig, hans digte i versform især. Deres virkning er så afhængig af lydenes indbyrdes klange, [...] Det er heller ikke sikkert, det er forfatterens hensigt at forankre dem i noget til hver en tid fremkaldeligt eller genkendeligt. [...] Versene er formet som en guldsmed former sine smykker. At skrive dem er et håndværk. Ikke så mærkeligt, at det i nyere dansk poesi især er Per Højholt, der har peget på Mallarmé som et (stimulerende besværligt) forbillede.”

* Begrebet skriven udarbejdes af Per Højholt i og med hans anden poetik Intethedens grimasser (1972), hvori skriven defineres ift. begreberne værk, skrift og tekst: “I stedet for [...] at betragte og behandle det sproglige kunstværk som resultat af en skriven der har kunstværket som mål, kan man opfatte det som skrift, dvs som resterne af en skriven uden mål, men en skriven hen i mod, bort fra, ind i, ud af osv. Teksten bliver altså ‘blot’ det synlige spor af en skriven, som ikke havde sporet som genstand.”

Samtalen præsenteres tirsdag d. 24. januar, kl. 18.30-20.30, Vester Vov Vov – Absalonsgade 5, det er gratis at deltage.

Arrangør

Art Hub er en faciliterende, eksperimenterende og netværksskabende kunstinstitution i København.

Vi tilbyder residencies for kunstnere, internationale udviklingsprogrammer, tværfaglige fællesskaber og offentlige events, som præsenterer og diskuterer kunstnerisk arbejde og forskning.

Art Hub er til for billedkunstnere, for forskere, for samarbejdspartnere og for alle, der er nysgerrige på samtidens kunst.

Lokation

Vester Vov Vov, Absalonsgade 5, 1658 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .