Vanitas - Ejnar Kanding

Rentemestervej 76, 2400 København
03 jun 2021 kl. 18:00 - 20:00

Portrætkoncert med musik af komponist og pianist Ejnar Kanding. Sammen med cellist Josefine Opsahl og violinist Cæcilie Balling præsenterer Ejnar Kanding nye værker inspireret af begrebet vanitas (af latin: forfængelighed) bruges inden for malerkunsten og billedhuggerkunsten om en særlig fremstilling i forbindelse med stilleben (opstillinger), der henviser til livets forfængelighed, som i barokken var lig med forgængelighed. Værket er for violin, cello, klaver og elektroniske projiceringer (ved hjælp af softwaren Max).

Detaljeret koncertprogram offentligøres når vi kommer tættere på koncertdatoen.
Varighed på koncerten er 30 min.

Herefter er man velkommen til at blive til næste koncert:

Kl.19.30 begynder portræt koncert med My Beautiful Decay 1973

Kl.20.15 DJ sæt

Kl.21.30 slutter aftenen.

Billetpris kr.80 per person. Billetter kan købes ved indgangen eller via Billetto.

---

Om Ejnar Kanding:

Komponist Ejnar Kanding fokuserer på enestående farverige klange, hvor den elektroniske og akustiske lyd forenes i komplekse teksturer, kropslig energi og sart enkelhed. Kandings musik er en sanselig rejse i det indre livs ukendte områder. For ham skal musik ikke forskønne, men være en sfære af fantasi. En rejse ind i det tvetydige – en sal af spejle.

Kanding har specialiseret sig i at komponere musik for computer og instrumenter. Det har medført en omfattende brug af softwaren MaxMSP i udviklingen af sine værker og som instrument i koncert fremførelser. Det er dog altid den musikalske form og frase, der er i fokus, aldrig det elektroniske eksperiment. Det er ikke et koncept, der er bærende men det musikalske værk i sig selv.

Kandings musik er værdsat og programsat internationalt på koncerter og festivaler. Udover Statens Kunstfonds treårige stipendium og mange arbejdslegater har Kanding modtaget adskillige bestillinger af en række internationale ensembler. Han er kunstnerisk leder i ensemble Contemporánea – Live Electronics Denmark (dannet i 1997) og i foreningen EarUnit – concert series (dannet i 2010).

Kanding (f. 1965) har oprindeligt en uddannelse i komposition og musikteori fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København (1993), efterfulgt af studier på IRCAM i Paris og med Professor Lev Koblyakov i Jerusalem i 1994 og 95, og solistuddannelsen i komposition med debutkoncert fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 1996.

mere information:

https://www.kanding.com

EARUNIT er Danmarks forum og koncertforening for elektro-akustisk musik og alt.classical.
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke