Verdensarvsdag i Roskilde: Kirkeklokker og ko-lort

28 sep 2018 kl. 14:00 - 15:30

Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

Sanselig familie-vandring gennem middelalderens Roskilde

Tag med på en sjov og anderledes byvandring for hele familien og oplev Roskildes middelalder på en ny måde, når vi snuser, føler, lytter og smager os gennem historien. Vi markerer Roskildes verdensarvsdag med fortællinger om byen uden om domkirken.

Lugten af middelalder

Hvordan lugtede Roskilde i middelalderen? Måske temmelig meget af dyr, af tis og af spegesild? Lad jer føre med på en levende rejse gennem Roskildes middelalderhistorie. Vi går en tur gennem byen og fortæller spændende historier fra Roskildes middelalder. Undervejs er der indlagt små, sanselige oplevelser, som vil få byen og dens historie til at træde levende frem. Vi giver vores bud på, hvordan byen lugtede, smagte, lød og føltes i middelalderen. Domkirken var centrum for livet i Roskilde i middelalderen, men omkring den var der masser af aktivitet. Der var handlende med eksotiske varer fra udlandet og pilgrimsrejsende fra nær og fjern, som kom for at besøge byens kirker og klostre. Byens borgere holdt køer, grise, høns og heste. Der blev drukket øl og spist mad og leget og arbejdet og levet. Vi går tæt på livet i byen, som det så ud for næsten 1000 år siden og vi håber, I har lyst til at tage med!

Verdensarvsdagen
Roskilde Domkirke sætter i samarbejde med andre kulturaktører i byen fokus på Roskildes status som verdensarvs-by. Roskilde Museum bidrager med arrangementer, som fortæller om middelalderen i Roskilde, altså om noget af alt det liv, der foregik omkring domkirken.

Tid, sted, pris

28. september kl. 14.00 -15.30
Roskilde Museum, Raffinaderiet
50 kr. for voksne, gratis for børn. Begrænset antal pladser.
Billetter købes her på Billetto.dk eller i butikken på Roskilde Museum.

Under overfladen
På Verdensarvsdagen kan du også få dig en fyraftensøl eller -vand med arkæolog Gunvor Christensen og høre om hendes erfaringer med at udgrave Roskildes middelalder. Læs mere om det her.

Sanselig familievandring

Salg lukket