Verdenspremiere på HØST - en forestillingen om relationen mellem mennesker og muld

Vesterhavsvej 49, 6990 Ulfborg
18 maj 2021 kl. 19:30
19 maj 2021 kl. 20:30

HØST er en sanselig og usædvanlig forestilling om relationen mellem mennesker og muld. Projektet skabes af kunstnere, der også har rødder i Vestjylland, bl.a. koreograf Tina Tarpgaard fra Opsund, og musiker Lars Greve og fotograf Fryd Frydendal fra Hvide Sande, som bla. lavede  værket "Solhverv" sammen .

I HØST kan du både opleve en rystende scene, som fungerer som en højtaler, en scenografi lavet af græs, og to internationale dansere; en flamingodanser og en moderne danser.

Forestillingen HØST handler om at arbejde med kroppen - som danser og som landmand - og på vores forhold til naturen og jordbrug. Scenografien består af en høj græsscenografi som elever fra Stadil-Vedersø Friskole har hjulpet med at så, som vil blive høstet midt på scenen, af to dansere Hilde og Jossette. Deres forskellige dansebaggrunde smelter sammen mens de sætter krop og ord på det fysiske arbejde, der ligger i at dyrke jorden og dyrke dansen. Alt sammen på en scene, omdannet til en gigantisk højtaler hvorfra musikkens vibrationer sætter både scene og dansere i bevægelse. Det bliver et højst usædvanlig værk, som både skal ses, høres og mærkes!

Forestillingen bliver kulminationen på en række besøg og workshops i Vedersø og omegn som især gennemføres i foråret, hvor danserne bl.a. kommer til at arbejde som dagslejere og får 'jord under neglene' i mere end én forstand.

HØST har verdenspremiere på Vedersø Kulturcenter før forestillingen spiller på Landsbylaboratoriet i Holstebro og under CPH Stage i København og Teater Momentum i Odense. Forestillingen er gratis og efter premieren d. 18. maj byder vi på et lille glas. Da der er begrænset antal pladser grundet corona, skal billetterne forbookes.

Koreograf: Tina Tarpgaard
Danser: Hilde Sandvold og Jossette Reilly
Komponist: Lars Greve
Musik producent: Jakob Høyer
Lysdesigner: Andreas Buhl
Lyddesigner: Mikkel Larsen
Kostumedesigner: Inbal Lieblich
Fotograf: Fryd Frydendahl
Ikonfotograf: Søren Meisner

Projektet er støttet af Statens Kunstfond, Bikubenfonden, William Demant Fonden, Wilhelm Hansen Fonden, Augustinusfonden og Københavns kommune.

Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke