Vesterbro nostalgi: Vesterbro - verdens navle?

28 nov 2018 kl. 19:00 - 21:00

Vesterbro Bibliotek og Kulturhus, Lyrskovgade 4, 1758 København

Filmisk byvandring på Vesterbro ved Filmjournalisterne Katrine Sommer Boysen og Sophie Engberg Sonne.

Dansk film elsker Vesterbro. Lige fra Sonja fra Saxogade og Barndommens gade til de mere barske fortællinger fra bydelens mean streets i film som Mord i mørket og Pusher.

New York er måske nok den største samling af landsbyer i verden, men København har også små landsbylignende lommer, og Vesterbro er måske den mest ikoniske af dem – selv om kvarteret har undergået lidt af en transformation gennem tiden.

Forfatterne til Filmens København – hovedstaden i levende billeder, Sophie Engberg Sonne og Katrine Sommer Boysen, vil med filmklip og masser af stillbilleder fortælle om København på film med geografisk udgangspunkt i Vesterbro.

Filmjournalisterne Katrine og Sophie

Katrine Sommer Boysen er født i 1980 og uddannet cand.mag. i Moderne Kultur & Kulturformidling. Hun er film- og litteraturanmelder på Jyllands-Posten og ekstern lektor i dansk på Roskilde Universitet.
Sophie Engberg Sonne er født i 1981 og uddannet cand.mag. i Moderne Kultur & Kulturformidling. Hun er litteraturanmelder på Politiken, freelance film- og tv-skribent og ekstern lektor i dansk på Københavns Universitet.

Praktisk info

Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendigt.
Arrangementet finder sted i "Toves rum" i voksenbiblioteket i stueetagen.

Citat fra bogen "Filmens København"

”…der er en særlig interesse for stedets betydning i disse år. Måske skyldes det, at så meget mister fysisk forankring og forsvinder som digital damp op i skyen; måske skyldes det, at vi i stigende grad bliver frisat fra vores politiske, nationale og kulturelle udgangspunkter; måske noget helt tredje – men uanset hvad er det påfaldende, at kunsten, arkitekturen, ja selv kogekunsten dyrker det stedsspecifikke som aldrig før”.

Ticket 586244

Salg lukket