spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

Videnskab|Lidenskab - en aften om DET UKENDTE

Afholdt event

Videnskab|Lidenskab - en aften om DET UKENDTE

Fra DKK 30,00

Sted

Dato

17 mar 2022 kl. 18:30 - 20:15

Beskrivelse

Videnskab|Lidenskab
En aften om DET UKENDTE
17. marts kl. 18.30-20.15

Den står på udforskning af nye territorier og universets uendelige tiltrækningskraft, når Carlsbergfondet, Ny Carlsbergfondet og Ny Carlsberg Glyptotek igen inviterer til Videnskab|Lidenskab. Under overskriften DET UKENDTE mødes journalist Nynne Bjerre Christensen med leder af Mars-gruppen på Niels Bohr Institutet ved Københavns Universitet, Morten Bo Madsen, til en samtale om fascinationen ved den røde planet, den aktuelle planetforskning, den igangværende Mars-mission og spørgsmålet om hvorvidt vi er alene i universet. Kunstner Lea Porsager fortsætter aftenen, når hun interviewes om sin kunst, der ofte kredser om det ukendte i erfarede objekter og skaber sprækker til ukendte dimensioner.

Videnskab|Lidenskab, som er tilrettelagt af Carlsbergfondet, Ny Carlsbergfondet og Ny Carlsberg Glyptotek, sætter videnskabsfolk og billedkunstnere i stævne i Glyptotekets Festsal til live interviews. Hver gang på baggrund af et aktuelt tema og med gratis udskænkning af aftenens øl, der udvælges særligt til lejligheden af Carlsberg Laboratorium.


Madsen og Porsager
Er vi alene i universet? Har der været liv på Mars? Spørgsmålene har været en central drivkraft for Morten Bo Madsen, der har arbejdet med udforskningen af Mars siden 1996. Han er lektor i astrofysik og planetforskning på Niels Bohr Institutet på Københavns Universitet og har deltaget i seks NASA-missioner, senest den igangværende Perserverance-mission. Morten Bo Madsen er co-investigator på tre instrumenter på Perserverance-roveren, der landede den 18. februar 2021, og som nu runder et års tilstedeværelse på Mars. Sammen med kolleger på Niels Bohr Institutet har Morten Bo Madsen bidraget til udvikling af et sæt kalibreringstargets til udforskningsfartøjets hovedkamera Mastcam-Z. Hjertet i Perserverance-fartøjet er dog et prøveindsamlingssystem, der indsamler jordprøver fra Mars med det formål at afklare det helt store spørgsmål: Er der spor af forhistorisk liv på den røde planet?

Lea Porsager (f. 1981), der er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og Städelschule i Franfurt am Main samt netop har færdiggjort sin ph.d. ved Lunds Universitet, tager favntag med både kvantefysik og spiritualitet i sit arbejde som kunstner. Hun bevæger sig adræt mellem disse to poler i en række forskellige medier herunder film, skulptur, fotografi og tekst. Lea Porsager kobler videnskab og esoterisk viden i sit arbejde og inviterer til nye læsninger og oplevelser af det, vi tror, vi allerede kender og ved. Hun arbejder som kunstner ligeledes med uendelige dimensioner men modsat fysikeren tilgår hun arbejdet via meditationer. Ved en række udstillinger i København, Stockholm, Oslo, Milano og New York har Lea Porsager de senere år skabt anderledes kropslige oplevelser ved at fremstille og arbejde med ellers velkendte objekter i nye sammenhænge.  

Det ligger til familien
Videnskab og kunst ligger dybt i Carlsbergfamiliens DNA. Carlsbergs grundlægger, J.C. Jacobsen, moderniserede ølbrygningen gennem banebrydende videnskabelige metoder, ligesom han sikrede Carlsbergs fortsatte, massive støtte til videnskaben gennem etableringen af Carlsbergfondet. Historien gentog sig med sønnen Carl Jacobsen, der via overskuddet fra sit bryggeri og oprettelsen af Ny Carlsbergfondet blev den til dato største danske kunstmæcen, bl.a. ved donationen af sin enorme kunstsamling og Ny Carlsberg Glyptotek. Carlsbergfondet og Ny Carlsbergfondet hører i dag til de største i landet, når det gælder støtte til henholdsvis videnskab og kunst.

Det er denne både vidtfavnende og levende arv, som Videnskab|Lidenskab samler sig omkring med det formål at skabe et format til at formidle nogle af videnskabens og kunstens mange indsigter.

PRIS
Voksne: 145 kr.
Under 27 år: 115 kr.
Studerende: 115 kr.
Under 18 år: 30 kr.
Årskortholder: 30 kr.

Billetter købes via Billetto her.

Billet giver adgang til hele Glyptoteket på dagen.
Billetter refunderes ikke, men må gerne gives videre.

Køb dit årskort her og få fri entré til Glyptotekets udstillinger og udvalgte arrangementer.

Præsenteret af: Carlsbergfondet, Ny Carlsbergfondet og Glyptoteket.

Arrangør

Ny Carlsberg Glyptotek is an art museum of international stature in the centre of Copenhagen. The Glyptotek houses over 10,000 works of art, from the Mediterranean cradle of Western culture to the Danish and French art from the 19th and 20th centuries.

Lokation

Ny Carlsberg Glyptotek Ny Carlsberg Glyptotek, Dantes Plads 7, 1556 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .