Videnskab|Lidenskab: Løgn

18 jan 2018 kl. 19:00 - 21:00

Ny Carlsberg Glyptotek, Dantes Plads 7, 1556 København

Videnskab | Lidenskab
En aften om LØGN

Carlsbergfondet, Ny Carlsbergfondet og Glyptoteket blænder igen op for Videnskab|Lidenskab - denne gang med LØGN som bærende tema. Mød professor ved København Universitet, Vincent F. Hendricks, i en samtale med journalist Nynne Bjerre Christensen om misinformation i politik og medier på baggrund af hans forskning i fake news. Billedkunstner Jens Haaning fortsætter aftenen, når han interviewes om sin kunstneriske praksis, der kritisk kredser om de politiske og sociale samfundsmekanismer. Programmet indeholder desuden indslag fra Carlsberg Laboratorium, ligesom ægyptolog og museumsinspektør ved Glyptoteket, Tine Bagh, afslutningsvis kaster et værknært blik på et af Glyptotekets mesterværker, som i aftenens anledning vises i en særpræsentation i museets Festsal.

Hendricks og Haaning

Professor Vincent F. Hendricks er leder af Center for Information og Boblestudier ved Københavns Universitet, hvor hans forskning er rettet mod at afdække strukturer og dynamikker i bobledannelse på tværs af discipliner, domæner, og institutioner. Senest har han sammen med kollegaen Mads Vestergaard udgivet bogen ”Fake News – Når virkeligheden taber” om strukturerne i og konsekvenserne af den stigende mængde af forvanskninger og fortielser i medier og politik.

Billedkunstner Jens Haaning har udstillet utallige steder i verden, ligesom hans værker er repræsenteret på en lang række kunstmuseer i ind-og udland. Haanings kunstneriske manifestationer kredser om samfundets synlige og usynlige magtbalancer og sociale og kulturelle skel. Ofte anvender han med lige dele humor og kritisk brod magtens eget sprog og dets symbolske markører til at blotlægge hykleriske og undertrykkende mekanismer og strukturer i samfundet.

Kunst, viden og øl

Videnskab|Lidenskab er tilrettelagt af Carlsbergfondet, Ny Carlsbergfondet og Glyptoteket, som sætter videnskabsfolk og billedkunstnere i stævne i Glyptotekets Festsal til live interviews. Aftenerne byder desuden på indslag fra Carlsberg Laboratorium samt guidede nærstudier af udvalgte mesterværker fra Glyptotekets rige samling. Hver gang på baggrund af et aktuelt tema og hver gang med gratis pauseudskænkning af aftenens øl.

Præsenteret af: Carlsbergfondet, Ny Carlsbergfondet, Carlsberg Laboratorium og Glyptoteket.

Almindelig

Salg lukket

Unge under 27 år

Salg lukket

Unge under 18 år

Salg lukket

Årskortholdere

Salg lukket