spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Events du har kigget på
Indlæser.....
 
 
Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

Videnskab|Lidenskab: Straf

Afholdt event

Videnskab|Lidenskab: Straf

Fra Gratis

Sted

Dato

15 nov 2018 kl. 19:00 - 21:00

Beskrivelse

Videnskab|Lidenskab
En aften om STRAF

Torsdag 15. november kl. 19-21 slår Carlsbergfondet, Ny Carlsbergfondet og Glyptoteket dørene op for sæsonens sidste Videnskab|Lidenskab - denne gang med STRAF som bærende tema. Mød professor i etik og retsfilosofi ved Roskilde Universitet, Jesper Ryberg, i en samtale med journalist Nynne Bjerre Christensen om straf og etik. Billedkunstner Michael Kvium fortsætter aftenen, når han interviewes om sit umiskendelige billedunivers, hvor menneskesindets mørke og primitive sider synes at dominere helt hinsides begreber som skyld, etik og moral. Afslutningsvis kaster museumsinspektør og kunsthistoriker Christine Tommerup et granskende blik på Jean-Baptiste Carpeaux’s mesterlige skulptur af Grev Ugolinos straf i Dantes helvede, som i aftenens anledning vises i en særpræsentation i den smukke Festsal. 

Ryberg og Kvium
Hvor meget og hvordan skal vores retssystem straffe? Og kan vores rets- og straffesystem forbedres? Det er spørgsmål, som professor og retsfilosof ved Roskilde Universitet, Jesper Ryberg undersøger i sin forskning. Senest har Ryberg koncentreret sig om neuroetik og etiske spørgsmål i forbindelse med retssystemets anvendelse af neurovidenskabelig viden og teknologi. Kan neurovidenskaben være med til at rokke ved parametrene for så tunge begreber som ansvarlighed, skyld, straf og etik?

Michael Kvium er i dag velkendt for sit yderst personlige billedsprog, der ikke uden humor kredser om absurde og tabubelagte emner. Hans værker gør os opmærksomme på netop det, vi helst gerne vil vende ryggen til og glemme alt om. Med deres hæslige figurer synes de at konfrontere os med vrangsiden af menneskesindet; der hvor vores moralske overlegenhed er sat ud af spil, og hvor synd og straf fremstår som en slags eksistentielt grundvilkår snarere end tegn på social afvigelse.

Kunst, viden og øl
Videnskab|Lidenskab, som er tilrettelagt af Carlsbergfondet, Ny Carlsbergfondet og Glyptoteket, sætter videnskabsfolk og billedkunstnere i stævne i Glyptotekets Festsal til live interviews og dialog. Aftenerne byder desuden på guidede nærstudier af udvalgte mesterværker fra Glyptotekets rige samling. Hver gang på baggrund af et aktuelt tema og hver gang med gratis pauseudskænkning af aftenens øl, der udvælges særligt til lejligheden af Carlsberg Laboratorium. 


Det ligger til familien

Videnskab og kunst ligger dybt i Carlsbergfamiliens DNA. Carlsbergs grundlægger, J.C. Jacobsen, moderniserede ølbrygningen gennem banebrydende videnskabelige metoder, ligesom han sikrede Carlsbergs fortsatte, massive støtte til videnskaben gennem etableringen af Carlsbergfondet. Historien gentog sig med sønnen Carl Jacobsen, der via overskuddet fra sit bryggeri og oprettelsen af Ny Carlsbergfondet blev den til dato største danske kunstmæcen, bl.a. ved donationen af sin enorme kunstsamling og Ny Carlsberg Glyptotek. Carlsbergfondet og Ny Carlsbergfondet hører i dag til de største i landet, når det gælder støtte til henholdsvis videnskab og kunst.
Det er denne både strittende og levende arv, som Videnskab|Lidenskab samler sig omkring med det formål at skabe et format til at formidle nogle af videnskabens og kunstens mange indsigter.

Entré

Arrangementet er gratis, når entré til museet er betalt.
Årskortholdere har gratis entré til arrangementet. 

Bemærk: Der er begrænset antal billetter til arrangementet.
Gratisbilletter skal også bestilles.

Præsenteret af: Carlsbergfondet, Ny Carlsbergfondet og Glyptoteket.

Arrangør

Ny Carlsberg Glyptotek is an art museum of international stature in the centre of Copenhagen. The Glyptotek houses over 10,000 works of art, from the Mediterranean cradle of Western culture to the Danish and French art from the 19th and 20th centuries.

Lokation

Ny Carlsberg Glyptotek Ny Carlsberg Glyptotek, Dantes Plads 7, 1556 København

FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

    Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

    De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

    Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

    På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

    Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .