Videnskabsalon #10 - Resistens: Hjælp, der er ikke mere medicin

16 apr 2020 kl. 19:30 - 21:30

Litteraturhuset, Nybrogade 28, 1203 København

Videnskabssalon v Kristian Schønning

Science Stories inviterer til videnskabelige saloner i Litteraturhuset. Ligesom ved traditionelle saloner vil værten også her sørge for intellektuel underholdning og inspirerende samtaler mellem forskeren og det deltagende publikum.

Science Stories er støttet af Novo Nordisk Fonden.

Billetten koster 75 kr. og inkluderer ét glas vin pr. deltager.
Dørene åbner kl. 19.00.
_____________________________________________________

Vi hører dagligt i medierne om den voksende forekomst af antibiotikaresistente bakterier, som MRSA, CPO og VRE og infektioner lægerne står magtesløse overfor.

Men resistens har eksisteret i millioner af år, og antibiotika og resistens er to sider af samme sag. De er begge en del af den kemiske krigsførelse der foregår mellem mikroorganismer i naturen som en del af deres kamp for at overleve.

Vi får flere og flere resistente bakterier på vores sygehuse, samtidigt bliver de resistente overfor en stadig større del af vores lægemidler, og resistensen kan sprede sig, så almindelige bakterier kan blive resistente ved at vokse sammen med resistente bakterier.

Hvad kan vi gøre for at bremse udviklingen. Hvilke typer af resistente bakterier udgør den største trussel i fremtiden. Hvad betyder det for vores sundhed?