Videregående Arduino: Internet of Things

25 sep 2019 kl. 18:00 - 21:00

FabLab Nordvest, Glentevej 67, 2400 København

På dette kursus kommer du til at arbejde med det famøse Internet of Things (IoT), og du lærer at udnytte de forskellige muligheder Arduino-platformen giver for trådløs kommunikation. Vi arbejder med NodeMCU development boardet – du kan læse mere om det her: https://developer.ibm.com/tutorials/iot-nodemcu-open-why-use/ 

Kurset forudsætter, at du har et basalt kendskab til Arduino, svarende til det du lærer på vores introkursus “Introduktion til Arduino”

Indhold i kurset:

  • Eksempler på IoT-projekter
  • Introduktion til trådløs kommunikation: Bluetooth, Wifi, MQTT og API
  • Øvelser med Bluetooth, Wifi, MQTT og API
  • Et projekt, hvor du vælger at fordybe dig i et af teknologierne

Når vi laver projekterne, kan du vælge mellem følgende tre projekter.

KRAMMEBOKSEN (Wifi og MQTT): Et system med to bokse, hvor du ved at trykke på en knap kan sende et “kram” fra den ene boks til den anden boks, så længe de begge er forbundet til Wifi.

DEN DOVNE LEDNING (Bluetooth): En udvidelse til din stikkontakt derhjemme, så du kan tænde og slukke for den fra din mobil – helt uden du behøver rejse dig fra sofaen.

VEJRSTATIONEN (API): En kasse, hvor du ved at trykke på en knap kan skifte rundt mellem at vise dagens vejrudsigt, temperaturen og andre brugbare informationer på en lille skærm.

Du kan købe dit projekt med hjem for 100,- kroner. Hvis du får blod på tanden og gerne vil lave de to andre projekter efter kurset, kan du også købe komponenterne til alle tre projekter med hjem for 250,- kroner.

Du skal selv sørge for at medbringe en computer med Arduino IDE’et - resten sørger vi for. Hvis du ikke allerede har Arduino IDE’et installeret, kan du hente det gratis her: https://www.arduino.cc/en/main/software 

Pris:

250,- for medlemmer af Fablab Nordvest

350,- for ikke-medlemmer

Skriv til sofus@addington.dk, hvis du har spørgsmål til kurset. 

Underviserne:

--- Christine ---

Kandidatstuderende på DTU, Elektroteknologi.

I forbindelse med sit studie på DTU og et praktikforløb hos Ravensburger Spil, har Christine brugt Arduino til at bygge elektroniske prototyper. Derudover har hun tidligere brugt Arduino til at lære andre programmering som en del af sit job hos IBM.

--- Sofus ---

Kandidatstuderende på DTU, Design & Innovation.

Udover at have arbejdet med Arduino i forbindelse med sit studie på DTU, har Sofus arbejdet som hjælpelærer på DTU siden 2015, hvor han blandt andet har undervist i prototyping med Arduino.